Monterat och klart – så smidigt gör du bilen redo för hösten

Monterat och klart – så smidigt gör du bilen redo för hösten

Så här års är det många som utrustar sina bilar för att möta höstens och vinterns utmaningar. Att installera en motorvärmare kan både minska bilens bränsleförbrukning och öka motorns livslängd. Kopplar du även till en kupévärmare kan du sätta dig i en uppvärmd bil, och du slipper skrapa rutorna.

 

Extraljus och LED-ramper

 

Att sätta på extraljus ökar säkerheten på vägen och gör att du får en mer avslappnad körning i mörker. Vissa väljer traditionella extraljus, men numera finns även LED-ramper som passar till i princip alla typer av bilar. De blir ett allt mer populärt alternativ.

 

Är du händig kan du montera både LED-ramp och motorvärmare själv. Men det är inte bara krångligt, det finns risker med själva monteringen.

 

– Om du inte vet exakt vad du håller på med riskerar du att förstöra utrustningen. Det finns också en risk att du råkar göra onödig åverkan på bilen, vilket kan bli riktigt dyrt om det vill sig illa, säger Magnus Blommé, bilexpert på Mekonomen.

 

Monterat och klart till fasta priser

 

Fram till 7 mars 2021 (så långt lagret räcker) har Mekonomen en kampanj de kallar Monterat & Klart. Med erbjudandet kan köpa utrustning som extraljus, däck eller motorvärmare inklusive montering till ett fast pris.

 

Först får du hjälp att välja den utrustning som passar bäst för just din bil. Sen ser verkstaden till att de monteras perfekt. Arbetet sker till en fast kostnad, så du slipper ekonomiska överraskningar.

 

– Det här är ett tryggt och smidigt sätt att förbereda bilen inför hösten och vintern. Passa samtidigt på att kolla om det är dags för en service, det är A och O för att bilen ska fungera optimalt, säger Magnus Blommé.

 

 

Publicerad: September 12, 2018