Lasthållarrör för takräcken

Här på Mekonomen.se hittar du prisvärda och kvalitetssäkrade reservdelar och tillbehör till bilen från välkända varumärken. Om det är dags för en skidsemester eller om du bara behöver extra lastutrymme för att kanske frakta något otympligt är det en perfekt lösning att installera takräcken och sen använda en takbox. Här på Mekonomen hittar du ett brett utbud av olika takräcken från välkända varumärken som ger dig massvis med möjligheter för din packning framöver. Spana in utbudet av takräcken från exempelvis Thule och lägg din beställning redan idag.

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista
Handla enligt
Shoppingalternativ
Pris
Tillverkare
Visa som

Artiklar 1-12 av 107

Sida
per sida
Medlemspris:1493 kr
Ej medlem:1659 kr

Förvara last utanpå bilen med takräcken

Takräcken är alltid bra att ha på bilen eftersom du enkelt kan förvara last på räckena. För att få med extra mycket bagage så är en takbox naturligtvis en fördel, men du kan faktiskt använda takräcken till cyklar och andra saker. Så länge som du surrar fast dina saker ordentligt så kan du ha lasten på taket istället för i bilen. I bilens instruktionsbok kan du se hur du ska fördela vikten och vilken maxvikt för last som är tillåten för din bil.

Medlemspris:1493 kr
Ej medlem:1659 kr

Fördela vikten på dina takräcken

Det viktigaste är att fördela vikten jämnt över taket och se till att lasten i bilen är fastspänd. Vid en krock ökar nämligen vikten för lösa saker eftersom de slungas framåt eller bakåt i en hög hastighet. Fördelarna med att lasta en del av bagaget på taket är många. Dels slipper passagerarna i baksätet tränga ihop sig och dels är vikten fördelad på ett helt annat sätt. Det finns lite olika modeller av takräcken, vissa är kortare och andra är längre.

Medlemspris:1655 kr
Ej medlem:1839 kr
Medlemspris:989 kr
Ej medlem:1099 kr

Hitta ditt takräcke hos oss

Bilen är på många sätt vår kompanjon, vi tar den både till jobbet och till sommarstugan och vi packar den ofta full med last. Hur väl du än tar hand om den kommer den med åren att slitas och vissa delar kommer gå sönder. Som tur är så kan du hitta de flesta reservdelar till bilen hos oss på Mekonomen. Förutom reservdelar kan du även köpa tillbehör till din bil, t ex takboxar, takräcken eller ny bilklädsel. Bli inspirerad av vårt stora bilsortiment redan idag eller besök en av våra fysiska butiker.

Medlemspris:1655 kr
Ej medlem:1839 kr
Medlemspris:1439 kr
Ej medlem:1599 kr
Medlemspris:746 kr
Ej medlem:829 kr
Medlemspris:3866 kr
Ej medlem:4295 kr
Medlemspris:3866 kr
Ej medlem:4295 kr
Medlemspris:1655 kr
Ej medlem:1839 kr
Medlemspris:1439 kr
Ej medlem:1599 kr
Visa som

Artiklar 1-12 av 107

Sida
per sida

Stort utbud av olika takräcken

Här på Mekonomen.se har vi samlat ett stort sortiment av takräcken av hög kvalitet som hjälper dig att få med dig mer packning på resan tillsammans med exempelvis en takbox. Det finns även smarta lösningar för att till exempel ta med sig sina cyklar genom att fästa dem på taket. Takräckena är inte bara det som möjliggör fästpunkter för att skapa nya möjligheter för packning utan det ger också ett skydd genom att höja upp distansen så att det du packar på eller i inte slits mot bilens lack. Vi har takräcken i olika storlekar och precis som med alla våra andra tillbehör och produkter ser vi till så att du får en snabb leverans när du beställer takräcken från oss. Spana in hela sortimentet av takräcken och notera att det kan vara olika takräcken för olika bilmodeller. Så börja alltid med att fylla i din bils reg-nummer.       

Att tänka på när det kommer till takräcke

Det är viktigt att du alltid monterar dina takräcke exakt som anvisningarna föreslår. Om ditt takräcke inte sitter rätt monterat eller om du väljer ett takräcke som inte är anpassat för just din bilmodell kan det orsaka stor skada på både din last, men också medtrafikanter som kör i din närhet.

Det kan också vara bra att tänka på följande saker:

  • Takräcke med gummilist är att föredra då detta skyddas lasten mot att ligga och skava.
  • Ett takräcke som är lätt att montera kommer att spara dig mycket tid och många gråa hårstrån av stress.
  • Takräcken görs idag i aerodynamiska modeller. Det minska luftmotståndet och gör bilkörningen behagligare men sparar dig också pengar i bränslekostnader.
  • Se alltid till så att all last på takräcket är extremt noggrant fastsatt.

Alla tillbehör på samma ställe

På Mekonomen.se har vi samlat allt du behöver till både bilen och garaget och oavsett vilken typ av reservdel eller tillbehör du letar efter så ska du kunna räkna med att hitta det här hos oss. När det kommer till takräcken och andra tillbehör för lastning och packning har vi gjort noggranna kvalitetskontroller för att säkra så att det är bra produkter och du kan alltid räkna med snabb leverans. Du hittar bland annat ett stort utbud av produkter från Thule. Passa även på att titta runt i våra övriga kategorier av reservdelar, tillbehör och andra smarta produkter som vi erbjuder till bilen och garaget. För alla reservdelar som är unika för en viss typ av modell eller märke har vi utvecklat vår smarta filtreringsfunktion som gör att du kan fylla i din bils registreringsnummer och därefter få sorterat fram endast de produkter som passar till just din bil. På så sätt kan du som kund alltid känna dig trygg och säker när du handlar reservdelar och tillbehör till bilen online.