Bogserlinor

En bogserlina ska alltid finnas tillgänglig i bilen. Du vet aldrig när du kan behöva den och när olyckan väl är framme kommer du tacka dig själv för att du var förberedd. Med en bogserlina i bilen så har du dels möjlighet att bogsera din egen vil ifall den oturligt nog inte skulle starta, men du kan också vara till hjälp för en medtrafikant.. Här på Mekonomen.se hittar du olika varianter av bogserlinor så att du kan välja en som passar just dig.

En bogserlina är alltid bra att ha

När du väl behöver den kommer du aldrig ångra att du skaffade en bra bogserlina. Står du utan en kommer du däremot att svära över att du inte köpte en när du ändå var här inne och läste de här raderna…

En bogserlina kan dels användas vid bogsering av en skadad bil eller för att dra upp din egen eller någon annans bil ur ett dike. Att ha en bogserlina i bilen tar i princip ingen plats alls och du kommer att vara glad att du hade med dig den när bilen gör ett oväntat och oönskat stopp längs vägen. Bogserlinor är tillverkade av ett kraftigt material som är anpassat för att klara av att dra en tung bil. Bogserlinorna har metallkrokar på vardera ände som man enkelt lätt hakar fast i bilen. Dels i den som bogserar och den andra delen i bilen som ska bogseras bort med hjälp av bogserlinan.

Tänk på!

När du bogserar en annan bil får du inte köra snabbare än 30 km/timmen och det är viktigt att om bogserlinan är längre än 2 meter så måste den märkas med en flagga. Se till att vara på den säkra sidan och var förberedd på det oväntade och köp en bogserlina hos oss idag. Vi har ett antal olika bogserlinor att välja på och du kommer aldrig ångra att du gjorde en billig och bra investering.

Regelverket

Det finns ett par krav som du som bogserar/bogseras måste följa. Till att börja med gäller som sagt en maxhastighet 30 km/tim. Det fordon som bogseras måste också vara påställt och försäkrat samt ha en behörig förare bakom ratten. Bogsering ska ske i vägrenen när sådan finns. Om väderförhållandena kräver ska lamporna vara påslagna. Går inte detta ska alternativ belysning ordnas. Det är också, såklart, viktigt att nödvändiga funktioner som bromsar och styrning fungerar i bilen som bogseras. När det gäller varningsblinkers och huruvida de ska vara på eller av är inte reglerat i exakt detalj utan detta får situationen avgöra.

Tänk dock på att den omgivande trafiken har stor nytta av att du använder dina körriktningsvisare även när du blir bogserad och att dessa inte fungerar om dina varningsblinkers är på. Det är alltså viktigt att även personen i bilen som bogserar tar ett stort ansvar för trafiksituationen.