Gasfjäder

Gasfjädrar hittar du ofta på din bils baklucka och huv för att dessa ska kunna öppnas, stängas och i vissa fall hållas uppställda på olika sätt. Går din gasfjäder sönder ska du såklart ersätta den med en ny så att du kan fortsätta öppna och stänga försiktigt. Här på Mekonomen.se hittar du därför ett antal olika gasfjädrar och genom att fylla i ditt registreringsnummer i vår smarta sökruta hittar du de gasfjädrar som passar till just din bil.

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista

Oavsett om du letar efter en gasfjäder till motorhuv eller gasfjäder till bagagelucka så hittar du det här på Mekonomen.se. På de flesta bilar sitter där gasfjädrar monterade på bagageluckan och/eller motorhuven för att det ska vara enkelt att kunna öppna och stänga dessa. En gasfjäder är, som kanske namnet skvallrar om, fylld med gas och olja och den är såklart försluten så att den inte kan fly. Med hjälp av gasfjäder ser man till att hålla luckan och huven öppen utan att du själv behöver hålla i. Gasen låter fjädern samla energi medan oljan dämpar kolvens rörelse. Gasfjädern håller också emot på nervägen så luckan och huven inte smäller igen, utan istället stängs försiktigt och varken du eller bilen riskerar att ta någon skada.

 

Köp gasfjäder online

Om det är dags för ny gasfjäder så har du hittat helt rätt. Här på Mekonomen.se kan du nämligen snabbt och smidigt beställa din nya gasfjäder och få den levererad inom bara några dagar. Vi har ett brett lager inom alla segment för reservdelar till bilen och vi arbetar ständigt med att kvalitetssäkra våra produkter och säkerställa att vi dessutom erbjuder dem till riktigt konkurrenskraftiga priser. Så är det dags för ny gasfjäder är det bara att leta fram den du behöver och klicka hem den med några knapptryck.

Hitta rätt gasfjäder med våra smarta sökfunktion

Om du är osäker på exakt vilken gasfjäder som behövs till din bil kan du söka på din bils registreringsnummer och få utsorterat endast de gasfjädrar som passar till din bil och modell. Därefter är det bara viktigt att du väljer om det ska vara gasfjäder till bagagelucka eller om det ska vara gasfjäder till din motorhuv (fram). Vår smarta filtreringsfunktion är framtagen och anpassad för alla våra produkter så oavsett vad du letar efter kan du använda denna och få fram de reservdelar som passar till din bil. Det har helt enkelt aldrig varit enklare att på egen hand beställa hem de reservdelar man behöver till sin bil. Skulle du däremot behöva hjälp med någon reparation eller exempelvis ett byte av din gasfjäder kan du även kontakta våra verkstäder direkt. Då finns vi såklart här och hjälper dig.