Avgas

Dramatiska rivstarter i all ära, men när ljuddämparen gjort sitt eller avgasröret ska bytas ut har vi allt som behövs. Inom vår avgaskategori hittar du reservdelar till Volvo, Saab, BMW, Toyota, Mercedes, Audi, Renault, Skoda och Volkswagen för att bara nämna några exempel. Fel och skador på ett avgassystem tenderar att bli värre med tiden om de inte åtgärdas, så ta itu med problemen medan de är hanterbara. Är du osäker på vilka delar som passar just din bil? Skriv in ditt registreringsnummer i sökrutan ovanför så matchar vi rätt reservdel.

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista
Laddar...

Avgassystem

Ett fungerande avgassystem har varit en väsentlig del av bilen ända sedan förbränningsmotorn introducerades i slutet av 1800-talet. Från början var syftet med systemet endast att leda bort de gaser som skapas i motorn från bilen, men ett modernt avgassystem innehåller en rad andra komponenter som både förbättrar bilens prestanda samtidigt som det renar avgaserna. Ett komplett system består vanligtvis av en eller flera ljuddämpare, avgasrör, katalysator, grenrör och upphängningsanordning.

Laga avgassystem

Varje del av ett fungerande system för avgaser innehåller dessutom mindre delar som bultar och packningar, och alla delar av systemet är lika viktigt för att det ska fungera som det ska. Ett trasigt avgassystem kan innebära att bilens prestanda försämras och inte sällan så orsakar det också oljud från bilen. I Sverige finns det också regler för hur mycket giftiga ämnen som får släppas ut från en bil, och om man inte ser över eventuella fel i ett avgassystem så kan det hända att bilen ej går igenom besiktningen.