Avgas

Här på Mekonomen.se hittar du prisvärda och kvalitetssäkrade reservdelar och tillbehör till bilen från välkända varumärken. Letar du efter produkter för bilens avgassystem har du kommit helt rätt. Här har vi samlat allt från packningar, katalysatorer och ljuddampare till helt nya avgassystem. Använd gärna vårt smarta söksystem där du fyller i din bils reg-nummer för att se så att produkterna passar till just din bil. Det gör det enklare att hitta rätt till delar till just din bils avgassystem.

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista

Avgassystem

Ett fungerande avgassystem har varit en väsentlig del av bilen ända sedan förbränningsmotorn introducerades i slutet av 1800-talet. Från början var syftet med systemet endast att leda bort de gaser som skapas i motorn från bilen, men ett modernt avgassystem innehåller en rad andra komponenter som både förbättrar bilens prestanda samtidigt som det renar avgaserna. Ett komplett system består vanligtvis av en eller flera ljuddämpare, avgasrör, katalysator, grenrör och upphängningsanordning.

Laga avgassystem

Varje del av ett fungerande system för avgaser innehåller dessutom mindre delar som bultar och packningar, och alla delar av systemet är lika viktigt för att det ska fungera som det ska. Ett trasigt avgassystem kan innebära att bilens prestanda försämras och inte sällan så orsakar det också oljud från bilen. I Sverige finns det också regler för hur mycket giftiga ämnen som får släppas ut från en bil, och om man inte ser över eventuella fel i ett avgassystem så kan det hända att bilen ej går igenom besiktningen.

Reservdelar och helt nya avgassystem

Oavsett om du letar efter reservdelar och komponenter för att bara bättra på ditt befintliga avgassystem eller om det är dags att byta ut allting kan vi på Mekonomen hjälpa dig. Förutom att du hittar alla produkter du behöver kan du även ta kontakt med våra verkstäder om du vill boka en tid för att vi ska göra jobbet åt dig. Vi jobbar alltid med kvalitetssäkrade varumärken som levererar produkter av god kvalitet samtidigt som vi också pressar priserna och gör bytet till ett nytt avgassystem så prisvärt som möjligt för dig som kund. Ta en titt i vårt stora sortiment och glöm inte att söka på just din bils reg-nummer för att få fram de produkterna som passar till just din bil.  

När ska man byta avgassystem?

Om du märker att det börjar skramla och låta från bilens avgassystem kan det vara hög tid att ta en ordentlig titt på avgassystemets skick. Om du med blotta ögat kan se rost eller liknande är detta också ett tecken på att det kan vara dags för ett byte. Att köra med ett söndrigt avgassystem är en dålig idé både när det kommer till miljön, men det kan också vara direkt skadligt för dig som förare då det kan läcka in giftiga ångor i bilens kupé. Förutom effekten från de skadliga ämnena kommer det dessutom att vara en ganska otrevlig upplevelse rent komfortmässigt då ett söndrigt avgasrör tenderar att bullra rätt rejält. Så märker du att det börjar bli dåligt – se till att byta ut ditt söndriga avgassystem direkt.

Stort utbud av reservdelar och tillbehör till bilen

På Mekonomen.se har vi samlat allt du behöver till bilen och oavsett vilken typ av reservdel eller tillbehör du letar efter så ska du kunna räkna med att hitta det här hos oss. Förutom allt inom avgassystem, där vi både erbjuder helt nya system och komponenter som kan hjälpa till att åtgärda problem med ditt befintliga system, har vi ett enormt utbud av andra produkter för bil och garage. Vi erbjuder alltid snabba och fraktfria leveranser och har du frågor eller funderingar kring våra produkter är du alltid varmt välkommen att kontakta oss för mer information. Med vårt smarta reg-sök kan du dessutom knappa in din bils registreringsnummer och snabbt sortera fram endast de produkter som passar till din bil. Det gör att du alltid hittar rätt i det som annars kan vara en djungel av tillbehör och reservdelar. Och skulle du ändå behöva hjälp kan du alltid kontakta vår kundtjänst eller vända dig direkt till en av våra verkstäder.