Batterier & tillbehör

Oavsett om du är på jakt efter alkaliska batterier, vanliga bilbatterier, MC-batteri eller olika typer av fritidsbatterier så hittar du det du söker här hos oss på Mekonomen. Vi har ett brett utbud av batterier till just ditt fordon och vår kundtjänst har alla kunskap för att kunna besvara dina frågor angående bilbatterier i olika former. Självklart har vi även alla tillbehör till ditt batteri; som exempelvis startkablar, batteriladdare och batteritestare

Brett utbud av batterier och batteritillbehör

Hos oss på Mekonomen hittar du ett brett utbud av produkter inom batteri och batteritillbehör. Det är inte bara leksaker och fjärrkontroller som behöver batteri för att fungera utan även bilen kräver ett fungerande batteri för att fungera som den ska. Precis som för driften av andra produkter handlar batteriets funktion om att agera strömkälla åt din bil och säkerställa att den ger den grundläggande strömmen som behövs för att din bil ska kunna fungera och i tillägg till detta även kunna koppla på ytterligare pryler som kräver en strömförsörjning.

Bilens batteri kan behöva bytas

Bilens batteri kan skadas och slitas med tiden och när prestandan sjunker är det viktigt att du byter ut ditt batteri till ett nytt. Ett dåligt batteri kan skapa ett väldigt olyckligt stopp där du kanske står mitt i ödemarken och inte kan få igång din bil. En bra och trygg försäkring är dock att alltid ha både en batteriladdare och startkablar tillgängliga. Och detta hittar du såklart också här hos oss. En bil har generellt batterier på olika platser, för olika funktioner, och därför finns de också i olika storlekar, med olika spänningar och varierande kapaciteter.

Olika typer av batterier

Hos oss på Mekonomen hittar du alla typer av batterier.

Alkaliska batterier:

Mer klassiska, ”små”, batterier om man jämför dem mot ett stort bilbatteri man kan ändå vara av vikt för funktioner som är kopplade till din bil. Det kan exempelvis behövas i nycklar eller larmdosor.

Fritidsbatterier:

Dessa är lite större och görs i olika utförande. Man brukar även särskilja på båtbatterier som finns som en undergrupp till fritidsbatterierna. Normalt sätt är det fritdsbatterier man pratar om när man pratar om batterier som används för exempelvis husvagn.

Startbatterier:

Detta är ofta det som folk brukar relatera till som ”vanliga” bilbatterier. Dessa är ungefär lika stora som fritidsbatterier och har som uppgift att ge motorn den startkraft den behöver för att kunna starta upp bilen.

Batteritillbehör

Förutom en stor mängd olika batterier så har vi batteriladdare, batteritestare och startkablar i vårt breda sortiment. Inom kategorin för batteritillbehör hittar du också produkter inom exempelvis extern belysning eller annat som också kan behöva batterier för sin drift.

För att hitta produkter som passar till just din bil och batterier som motsvarar de krav och den prestanda som krävs för just din drift är det rekommenderat att du använder vår smarta filtreringsfunktion där du knappar in ditt registreringsnummer och därmed får fram endast de batterier som passar för just din bil. På så sätt blir din köpupplevelse trygg och säker.

Tänk på att flera produkter i detta sortimentet inte kan levereras med ombud utan måste hämtas på plats.