Bilbatteri, start och laddning

Här på Mekonomen.se hittar du prisvärda och kvalitetssäkrade reservdelar och tillbehör till bilen från välkända varumärken. Har din bil bekymmer med uppstarten kan det bero på att bilens startbatteri börjar bli dåligt och då är det en god idé att byta ut detta. Vi erbjuder ett stort utbud av högkvalitativa bilbatterier till bra priser och vi hjälper dig med att hitta ett batteri som passar för just din bil. Fyll i bilens registreringsnummer så hjälper vi dig med sorteringen och när du väl bestämt dig för vilket bilbatteri du vill så ser vi till så att det levereras snabbt.

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista

Bilbatterier och allt du behöver för start och laddning

Ett bilbatteri håller inte hur länge som helst och det ska sägas att även ett "nytt" batteri kan krångla; så se till att du alltid har startkablar och exempelvis en startbooster nära till hands. Här på Mekonomen.se har vi samlat ett stort utbud av bilbatterier, startsystem och generatorer för i princip alla bilar på marknaden: från klassiker som Volvo och Saab till Renault och Peugeot för att bara nämna några exempel. För att du ska kunna hitta produkter som passar till just ditt märke och bilmodell är det enklast om du fyller i ditt registreringsnummer först. Sen filtrerar vårt smarta system fram bara de bilbatterier och andra produkter som passar till din bil. 

Byt ut ett dåligt bilbatteri direkt

Det finns många anledningar till att du behöver byta till ett nytt batteri i en bil. Bland annat om bilen stått still en längre tid eller om generatorn har slutat ladda batteriet. Det är nämligen en generator som förser bilen med el till alla elektriska funktioner. Med åren blir batteriet gradvis sämre och det är en rekommendation att byta ut bilbatteriet efter fem till sju år då ett batteri inte har längre livslängd än så. För att undvika dyra bärgningskostnader är det klokt att ha med sig startkablar i bagaget om det skulle ske att bilen inte startar på grund av ett tomt batteri och man inte kan ta sig från platsen. I vårt sortiment på Mekonomen hittar du det bilbatteri, även kallat startbatteri, du behöver oavsett vilken bilmodell du har. Vi arbetar med kända varumärken som Bosch och ProMeister och ser till att alltid erbjuda konkurrenskraftiga priser på alla våra produkter.

Hitta rätt bilbatteri med vårt smarta reg-sök

Det är viktigt att välja rätt bilbatteri utifrån din bilmodell. Moderna fordon har antingen start/stop system eller så är de hybridfordon som har helt andra batterier än standardfordon med blybatteri. Klimatet påverkar också valet av bilbatteri; till exempel så kräver batteriet mycket mer kapacitet för att starta bilen under riktigt kalla dagar. En bil som går trögt behöver ett batteri med högre effekt och en bil som inte kör långt behöver ett uthålligt batteri. Du kan enkelt beställa ett bilbatteri på vår hemsida genom att skriva in bilens registreringsnummer och sedan välja bland de produkter som vi sorterar fram till dig. Vi har även bilbatterier i våra 420 auktoriserade verkstäder, där du själv kan köpa ett nytt bilbatteri eller låt oss hjälpa dig med hela processen och bytet. Spara gärna kvittot efter inköpt bilbatteri för att hålla koll på livslängden samt för att veta när det är bytt vid en eventuell senare bilförsäljning.