Drivrem

Om det är dags att byta ut din bils drivrem har du kommit helt rätt. Här på Mekonomen.se har vi nämligen ett stort utbud av drivremmar till riktigt bra priser. Vi har dessutom utformat en smart filtreringsfunktion som gör att du kan knappa in ditt registreringsnummer och därefter få fram drivremmar som passar till just din bil. Det har aldrig varit enklare att köpa en ny drivrem till bilen helt enkelt.

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista

Här på Mekonomen.se har vi samlat alla produkter till din bil och självklart har vi därför även ett stort utbud av drivremmar och andra komponenter som på något sätt kan ha med bilens drivrem att göra. Stöter du på problem med en drivrem är det dags att få den utbytt direkt och här på Mekonomen.se hittar du ett stort utbud av olika drivremmar som du med några snabba klick kan lägga i varukorgen och beställa hem.

Köp nya drivremmar online

Med vår smarta filtreringsfunktion, som gör att du kan sortera fram produkterna som passar till just din bil genom att fylla i ditt registreringsnummer, är det numera väldigt lätt att handla drivremmar och andra reservdelar online. Du vet nämligen att produkterna som vi har sorterat fram kommer att passa till just din bil. Så innan du går vidare är det bäst att börja med att fylla i ditt registreringsnummer och därmed göra den stora grovsorteringen. Därefter kan du jämföra olika alternativ och själv välja vilken drivrem som du tror passar dig bäst. Behöver du hjälp, tips eller rådgivning inför ditt val av ny drivrem kan du alltid kontakta vår kundtjänst. Och skulle du vilja ha hjälp med en felsökning eller reparation kan du alltid vända dig direkt till en av våra verkstäder.

Hur fungerar en drivrem?

Vid all form av drift krävs egentligen en drivrem. Det kan vara allt från fläktar, tvättmaskiner eller – som kanske är mer aktuellt här – olika typer av fordon. De flesta drivremmar är gjorda i någon form av gummiblandning men brukar även ha någon form av förstärkning, eller armering, av exempelvis kevlar eller stål. Drivremmarna hittar man mellan två eller flera remskivor och dess uppgift är helt enkelt att överföra kraft från en remskiva till en annan. Genom att använda olika storlekar på remskivorna kan man också få högre eller lägre utväxling än själva motorn som driver drivremmen.

Löphjul, remsatser m.m.

Här på Mekonomen.se hittar du utöver drivremmar även remsatser, löphjul, flerspårsremmar och hela drivremssatser. Så oavsett vilka komponenter det är du är på jakt efter hittar du det du letar efter här. Sortera fram utbudet som passar till din bil genom att fylla i ditt registreringsnummer och sedan är det bara att välja och vraka.