Takboxar

När det är dags för skidsemester, fjällresa eller om ni bara ska ut och campa med bilen kan det behövas mycket packning – ofta så mycket så att bagageutrymmet inte räcker till. I sådana situationer önskar de flesta att de hade en takbox och känner du igen dig i situationen är det nog hög tid att skaffa takbox nu. Stå inte där och tryck sönder sakerna i bagageutrymmet. Frakta dem friktionsfritt i takboxen istället. Här på Mekonomen.se hittar du ett stort utbud av takboxar till riktigt bra priser från bland annat Packline, Hapro och Thule.

Att tänka på när du väljer takbox

Oavsett om du ska iväg på en stor campingresa eller fjällsemester som kräver en stor mängd otymplig packning eller om du bara behöver ett extra utrymme för stora shoppingturer är takboxen ett perfekt alternativ. Med våra rymliga takboxar kan du få så mycket som 600 liters extra lastutrymme. Här på Mekonomen.se har vi samlat ett stort utbud av takboxar i olika storlekar som rymmer allt från 280 liter upp mot 600 liter. Vi har noggrant valt ut takboxar som kan erbjuda dig användbara funktioner och aerodynamisk design som gör att takboxen inte påverkar körupplevelsen i övrigt. Vissa av våra lyxigare takboxar har även led-belysning.

Vilka funktioner vill du ha på din takbox?

Det är bra att noggrant tänka igenom vad du tycker är viktigt för att användandet av din takbox ska bli så enkelt som möjligt innan du bestämmer dig för vilken modell du ska sikta in dig på. Nedan har vi samlat ihop några av de viktigaste attributen hos en bra takbox.

  • Öppningsbar från båda sidor vilket underlättar användningen och montering.
  • Lås – Skydda dina skidor, snowboard och annan värdefull utrustning i takboxen.
  • Hållbart material tillverkat i slagtålig, köldhärdig, UV-stabiliserad och återvinningsbar plast.
  • Quick grip – Gör det enkelt att montera takboxen på lasthållaren och fästet tar inte upp någon plats av lastutrymmet.

Montering av takbox

En takbox monteras på lasthållare, eller takräcken som det även kallas. Dessa sitter fast på bilens tak. Välj gärna en lasthållare som är aerodynamisk för att minska ljudnivån och bränsleförbrukningen i bilen. Även om dagens takboxar är tillverkade för att skapa så lite luftmotstånd som möjligt så skapas det alltid lite luftmotstånd vilket i sin tur ökar bränsleförbrukningen. Har du en av våra quick grip boxar så är det enkelt att ta av boxen. Vi rekommenderar att alltid ta av boxen om du inte ska använda den för att spara på miljön. Tänk då också på att förvara den tryggt och torrt när den inte används.

Använd din takbox på bästa sätt

  • Använd lasthållare som är anpassade för din bil.
  • Ta av takboxen om du ska tvätta bilen i maskintvätt, tvätta boxen för hand istället.
  • Montera takboxen enligt takboxens anvisningar.
  • Glöm inte att takboxen gör att höjden på bilen blir högre. Har du en bil som redan är hög så kan det vara knepigt att komma in i garage med låga portar.
  • Bind fast föremålen som ligger i takboxen under färd så att det inte glider omkring och skadar boxen och skapar oljud.

Med en takbox behöver du aldrig vara orolig över lastutrymmet längre. Välj en takbox som passar just dina behov ur vårt breda sortiment och ta självklart kontakt med oss om du har frågor eller funderingar innan du beslutar dig för vilken takbox som passar just Dig bäst.