Fritidsbatterier

Letar du efter ett fritidsbatteri till ditt mobila hem? Eller kanske till din båt? Oavsett om du letar efter ett fritids- eller båt batteri till din husbilar, husvagn eller just båt så är det viktigt att konstatera att varje lösning ofta är anpassad efter varierande behov vilket innebär att inget batteriutrymme är det andra likt. Därför har vi såklart ett stort utbud av fritidsbatterier för att möta just ditt behov.

Stort utbud av fritidsbatterier

Hos oss på Mekonomen hittar du ett antal olika fritidsbatterier som kan tillgodose ditt behov av strömleverans. Det vi kan börja med att konstatera är att ett fritidsbatteri inte samma sak som ett startbatteri, även om de påminner om varandra i utseendet. Ett sätt att skilja batterierna från varandra är på sättet de levererar ström. Ett fritidsbatteri ger lite ström under en längre tid, medan ett startbatteri ger högre ström under en kortare tid (mer av en chockimpuls).

Fritidsbatteri för husvagn och camping

Ett fritisbatteri behöver i princip alla som tar med sig husvagnen till en härlig camping eller båten ut på havet för att fira semestern. Fritidbatterier förser nämligen din husvagns eller din båts utrustning såsom kylskåp, lampor, vattenpump, radio etcetera med ström. Med ett bra fritisbatteri kan du njuta av din semester till fullo och slippa oroa dig för att viktig utrustning ska sluta fungera. Vi vet ju att det svenska vädret inte alltid kan garantera utomhusaktiviteter en hel semester…

Båtbatteri

Som vi redan nämnt så fungerar ett fritidsbatteri även perfekt för båten. Det är samma princip som gäller här. Eftersom de flesta båtar inte har en startmotor på samma sätt som en bil så fungerar ett fritidsbatteri alldeles utmärkt. Ett båtbatteri kallas ibland också för ett marinbatteri men är samma sak. Oavsett om du har en motorbåt eller segelbåt kommer ett båtbatteri att behövas förr eller senare. Båtens batteri används till flera saker; exempelvis bogpropellrar, vinschar, ankare, belysning med mera. Ett båtbatteri bör kunna tåla en viss mängd fukt men tänk på att det är väldigt viktigt hur du monterar ditt batteri. En felplacering kan potentiellt förkorta livslängden på ditt båtbatteri. Oavsett vilken båtmodell du har eller vilket batteri du än behöver så har vi förhoppningsvis någonting för dig, är du osäker på vilket batteri du ska välja så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Precis som alltid är det också viktigt att påminna att oavsett om du köper ett fritidsbatteri eller anpassat båtbatteri så kommer du med enkelt underhåll och korrekt laddare att förlänga livstiden på ditt batteri med åtskilliga år!