Extrabelysning

Syns du inte så finns du inte, sägs det. Och i trafiken finns det ett visst mått av sanning i det där. För syns du inte i mörkret kan det orsaka direkt livsfara. Så var alltid noga med att kontrollera så att dina lampor fungerar korrekt. Det gäller både framlyktor med hel- och halvljus, baklampor med bak-, back- och bromsljus, blinkers och nummerskyltsbelysning. Här på Mekonomen.se hittar du allt från Xenonlampor till halogen och LED. Vi har även glödlampor och arbetsbelysning för dig som gillar att vara i garaget. Utforska våra övriga reservdelar här.

BELYSNINGSSKOLAN

Sex steg mot bättre strålkastarljus.

Belysning och extraljus till bilen

Det är viktigt med bra belysning - oavsett om du kör bil eller arbetar i garaget. För dig med ambitioner finns Xenonlampor, men vi har också både LED-lampor och halogenlampor. Ja, i princip alla former av extraljus till din bil, släpvagn eller husvagn. Behöver du hjälp med montering är du alltid välkommen att kontakta din närmaste Mekonomen Bilverkstad.

Bilbelysning

När mörkret faller är det livsviktigt med bra belysning. Om din bil inte har bra belysning kan det skapa ordentliga problem. Dels kommer dina medtrafikanter inte att kunna se dig som de behöver. Men du kommer också att ha svårt med din egen sikt. Så kontrollera alltid dina lampor med jämna mellanrum och säkerställ att du har rätt belysning både fram och bak. Och behöver du något nytt, ja då har du verkligen kommit rätt.

Vi på Mekonomen.se har såklart ett enormt utbud av bilbelysning till bra priser från ledande tillverkare. Att ha fungerade belysning är som sagt väldigt viktigt och framförallt såklart när mörkret infaller. Det bidrar nämligen till ett viktigt samspel i trafiken, i form av att vi visar för andra trafikanter åt vilket håll vi ska svänga eller om vi bromsar in farten. Men bilbelysning är inte enbart bra för samspelet i trafiken det hjälper dig även att se när det är mörkt och dimmigt ute samt varnar andra trafikanter om du skulle stå längs vägen med hjälp av din bils varselbelysning.

Det finns alltså all anledning i världen att säkerställa att du alltid har fungerande och effektiv bilbelysning.

Bilbelysning är mer än bara en framlampa

Tänk på att din bilbelysning inte bara består av den klassiska strålkastaren framtill. På en bil finns där idag en mängd olika lampor som måste fungera. För att du ska synas i alla riktningar och kunna signalera vart du ska så behöver din bil nämligen flera olika lampor och typer av belysning. Utöver själva belysning är din bil också utrustad med reflexer för att du ska synas bra från sidan. Några av de olika belysningstyperna som finns på din bil är:

  • Strålkastare
  • Baklyktor
  • Blinkers
  • Nummerskyltsbelysning
  • Positionsljus
  • Innerbelysning

När någon av dessa går sönder är det väldigt viktigt att den skadade (eller bara förbrukade) bilbelysningen byts ut. Gör det därför till en vana att kontrollera din bils belysning minst en gång i månaden för att säkerställa att allt ser bra ut.

Köp bilbelysning online

Här hos oss på Mekonomen.se hittar du ett stort utbud av bilbelysning, men även extraljus och arbetsbelysning. När det kommer till "vanlig" bilbelysning som strålkastare och blinkers så är dessa bilanpassade vilket innebär att all belysning inte passar alla bilar. För att du ska hitta rätt belysning till din bil uppmanar vi dig därför att fylla i ditt registreringsnummer via vår sökfunktion för att få upp all belysningen som är anpassad för just din bil. Skulle du ha några frågor gällande din bils belysning kan du alltid vända dig till vår kundtjänst. De hjälper dig mer än gärna att hitta passande belysning till din bil.

Tillsammans ser vi till så att du syns!