Däck och fälg

Alla vet inte skillnaden mellan däck, fälg och kompletta hjul och då kan de naturligtvis bli problem när man väl ska handla. Däck och fälg säljs för det mesta separat och måste då monteras ihop till ett komplett hjul innan det kan sättas på bilen. Din närmaste Mekonomenverkstad kan självklart hjälpa dig med det. De kan såklart också hjälpa dig med att montera på dina kompletta hjul också - om du nu väljer att köpa en färdig lösning.

Här kan du läsa mer och ta del av vårt stora utbud inom Däck och Fälgar.

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista

Bra däck – för en säkrare bilfärd

Att ha bra däck är A och O för att du ska kunna färdas tryggt och säkert i din bil. Börjar däcken bli dåliga är det dags att byta ut dem. Och det är rekommenderat att löpande stämma av sitt mönsterdjup. Detta ska åtminstone göras vid varje däckskifte – men gärna oftare än så.

Känner du att du kör på något eller touchar en kant är det också viktigt att ta en noggrann titt så att varken dina däck eller fälgar har skadats. Skadade däck och fälgar kan vara en säkerhetsrisk när du är ute i trafiken. Även av rent slitage så kommer du att komma till en situation där däcken måste bytas. Något som du noterar just genom att mäta mönsterdjupet kontinuerligt.

För att öka livslängden på dina däck är det också viktigt att du förvarar dem i rätt miljö. Att låta dina däck och fälgar stå framme i det fria är både en dålig idé ur en rent säkerhetsaspekt för en ökad stöldrisk, men de kan också skadas av väder och vind. Vi rekommenderar alltid att dina däck och fälgar förvaras torrt och svalt på ett ställe under tak och helst av allt i en inomhusmiljö där det är möjligt.

Om du har olika fälgar för dina sommar- och vinterdäck är det också en bra idé att vid varje däckskifte ta en noggrann genomgång av fälgarna och dessutom ge dem en ordentlig rengöring. Bra bilvårdsprodukter så att du kan fixa detta själv där hemma i garaget har vi såklart här på Mekonomen också.

Snygga till bilen med nya fälgar

Många tycker dessutom att det är kul att byta just fälgar för att piffa till bilen. Fälgarna ger ett starkt intryck när man passerar med sin bil och kan vara en kul detalj att hålla uppdaterad och föränderligt. Allt vad gäller både däck och fälgar är vi på Mekonomen experter på.

Hos oss hittar du däck och fälgar från flera av de stora och omtyckta varumärkena och behöver du någon detaljhjälp så finns vi såklart här för dig. Du kan dessutom skriva in ditt registreringsnummer direkt för att få fram exakt vilka däck just din bil ska ha. Då bantar vi ner sortimentet så att endast däck som faktiskt passar din bil listas för dig.

För den som gillar att själva fixa med sina hjulskiften och däckbyten har vi dessutom alla verktyg du kan tänkas behöva för att arbetet ska gå snabbt och smidigt.

Välkommen att titta runt i vårt breda sortiment av däck, fälg och verktyg.