Kylväskor

En lång bilsemester? En heldag på stranden? Oavsett om det är ett stort äventyr eller en mindre utflykt så är en kylbox eller kylväska ett måste i bilen under varma sommardagar. Våra kylboxar finns enkelt utryckt i tre varianter.

  • De enklare kylväskorna
  • De rejäla kylboxarna
  • De avancerade, elektriska kylboxarna

Naturligtvis påverkas ditt val av flera omständigheter och i vårt sortiment hittar du något som passar dig oavsett önskemål.

Läs mer om kylboxar och kylväskor i vår sommarguide.

Så räddar kylboxen din semester.

Kylväska - Kylbox för kall mat och dryck

Vi på Mekonomen älskar utflykter som tar en långt på vägarna och med vår kärlek till bilen är såklart en bilsemester något som aldrig är fel. Men på resan vill man gärna kunna säkerställa att man har kall mat och dryck med sig. Och då är en bra kylväska a och o. Hos oss hittar du ett brett sortiment av kylväskor som finns i både enklare och mer avancerad tappning. Antingen där kylklampar kyler maten eller där du rentav kopplar kylväskan till bilens elsystem.

Elektrisk kylväska - ditt eget lilla kylskåp

En elektrisk kylväska påminner om ett litet kylskåp och du kopplar den till bilens elsystem, via exempelvis cigarettuttaget (12V). Du lyfter då bara ett lock för att komma åt innehållet som du förvarar i din kylbox.
Det viktiga att komma ihåg när man kopplat en kylbox/kylväska till direkt till bilen är dock att vara uppmärksam på bilbatteriet. Så länge bilen färdas är detta inget problem, men stänger du av bilen så stjäl kylboxen ström direkt från bilbatteriet.
Ett bra tips är därför att även införskaffa en batterivakt om en sådan inte finns en inbyggd redan. Batterivakten räddar bilbatteriet genom att slå av kylväskan om batteriet börjar bli tomt.

Kylbox med värmefunktion

Många kylboxar är även utrustade med värmefunktion vilket kan vara smidigt om man vill fövara mat på underhållsvärme under en längre period också. Bland vårt sortiment av kylboxar  hittar du olika storlekar och funktion som gör att du enkelt hittar boxen som lämpar sig för för just era ändamål. Vissa är stora och lämpar sig för båten, hemmet, husvagnen eller förtältet och andra lite mindre och lämpar sig för utflykten eller i bilen.
Låt inget stoppa dig i sommar utan ladda bilen med mat och dryck och ge dig ut på vägarna.