Köp dina kompletta

hjul på Mekonomen

På Mekonomen har vi flera kompletta hjulpaket med däck inklusive fälg. Kom in till din närmaste butik eller verkstad så hjälper vi dig.

 

Vi hjälper dig att hitta hjul som passar din bil

Du kan även komma förbi en verkstad eller butik så hjälper vi dig att hitta ett komplett hjulpaket.

 

Kompletta hjul är däck + fälg

När man pratar om däck menar man gummit. Ett hjul innehåller både däck och fälg. Ett däckbyte betyder egentligen att man bara ska byta gummit, även om vi alla vet att det är hela hjulet man byter. Det är alltså mer korrekt att säga hjulskifte.

Vi har färdigmonterat däck och fälg i våra kompletta hjul.

I Mekonomens kompletta hjul ingår däck och fälg till ett bra paketpris. Perfekt för dig som inte vill lägga tid på att leta fälg och däck separat. Vi har ett mycket stort sortiment av hjul från kända varumärken, i alla olika prisklasser. Du köper enkelt i vår webbshop, och vi levererar snabbt och fraktfritt? över hela Sverige. Du kan också besöka din närmaste Mekonomen-butik eller verkstad för att få hjälp! Våra kompletta hjul finns i flera storlekar och prisklasser.

Vi balanserar alltid dina hjul

Det är viktigt att dina däck har rätt balans. Om dina däck är i obalans blir styrningen mer ojämn, och däcket slits fortare gummit. Mekonomens kompletta hjul är alltid balanserade från start.

Våra hjul har däck från marknadens mest kända varumärken

När du köper ett komplett hjul från Mekonomen kan du vara säker på att få en trygg lösning. Du får garanterat ett däck med bra och säkra vägegenskaper, oavsett du köper hjul med sommar- eller vinterdäck. Vi är experter på däck och vet hur vi kan sätta ihop ett komplett hjul av trygg kvalitet, oavsett prisklass.

Vi har hjul med plåtfälg 

Plåtfälgar eller stålfälgar är en billigare variant av fälgar som ofta sitter som standard på en ny bil. Dessa fälgar är mycket tåliga mot stötar, vilket gör dem till ett bra val på grusvägar. På Mekonomen säljer vi olika kompletta hjul med plåtfälg till mycket bra priser.

Vi har störst sortiment med lättmetallfälgar

Lättmetallfälgar kallas även aluminiumfälgar. De har gjutits, värmebehandlats och komprimerats för att få en ökad bärighet. Lättmetallfälgar kostar mer än plåtfälgar, men din bil får ett högre värde då många föredrar denna typ av mer exklusiva fälgar. På Mekonomen har vi ett mycket stort sortiment av kompletta hjul med aluminiumfälgar.

 

Hur väljer du rätt kompletta hjul?

Sök rätt dimension med ditt registreringsnummer. när du ska söka efter ett komplett hjul som passar din bil rekommenderar vi att du skriva in ditt registreringsnummer i vårt sökverktyg för bildelar. Då får du rekommendationer på däck med rätt dimensioner. Därefter kan du se om vi erbjuder kompletta hjul som matchar. Med tanke på vårt stora sortiment finns det säkert ett paket som passar!

Vi hjälper dig att hitta rätt dimension

Du kan även se vilka dimensioner som gäller för din bil i bilens handbok eller registreringsbevis. Självklart kan du även komma in till en Mekonomen-butik eller verkstad för att få hjälp.

Sitter det rätt hjul på din bil idag?

Om du nyligen köpt en begagnad bil kan förra ägaren ha bytt till hjul med andra dimensioner, till exempel breda lågprofildäck. Om du använder ditt registreringsnummer i vårt sökverktyg får du garanterat förslag på som följer biltillverkarens rekommendationer.

Ta hand om dina kompletta hjul

Rengör fälgarna löpande

Däck och fälgar utsätts för mycket smuts, bromsdamm, tjära och salt. Speciellt under vintern när många vägar saltas. Plåtfälgar rostar lätt, och kromfärgen på lättmetallfälgar är extra känslig mot saltet. Ju oftare du tvättar fälgarna, desto mer hindrar du smutsen från att fastna.

Rengör hållbartI

Mekonomens butiker och i vår webbshop hittar du olika typer av ekologisk och miljövänlig fälgrengöring, avfettning, bilschampo med mera.

Passa på att tvätta hjulen vid däckbyte

Varje gång du skiftar hjulen är det viktigt att du tvättar fälgarna. Om de förvaras smutsiga under en hel säsong blir det mycket svårare att få dem rena. Om du förvarar dina däck på Mekonomens däckhotell kan du mot ett litet pristillägg få dem tvättade innan de förvaras.

 

Vaxa gärna fälgarna

Det är bra att ge fälgen ett skyddande lager av vax. På Mekonomen säljer vi speciella medel för detta. Förutom skydd kan vaxet ge en extra snygg glans.

Mekonomen har fälgfärgen!

En fälg med skrapmärken ser mer sliten ut än vad den egentligen är. Du kan fylla i med ny färg, och även måla om hela fälgen. I vår webbshop hittar du ett stort utbud av fälgfärg som gör att dina fälgar blir som nya.

Vilka är årets bästa däck?

Varje år testas olika däck, vilket kan vara en hjälp för dig när du ska välja däck. Här hittar du några av årets tester.

Bäst i test – sommardäck 2022

Vi bilägare rankade Continental Contipremiumcontact 6 som årets bästa sommardäck

Bäst i test – fiktionsdäck 2022

Vi bilägare rankade Continental Contivikingcontact 7 som årets bästa friktionsdäck

Bäst i test – dubbdäck 2022

Vi bilägare rankade Goodyear Ultragrip Arctic 2 som årets bästa dubbdäck


Förvara dina hjul på bästa sätt

Bra tips – checka in dina kompletta hjul på Mekonomens däckhotell

Vill du vara helt trygg med att dina kompletta hjul förvaras på bästa sätt? Förvara dem på något av våra däckhotell. Här förvarar vi hjulen mörkt och svalt, utan risk för att de kommer i kontakt med kemikalier eller väta. Du får ett paketpris inklusive däckhotell, däckbyte och säkerhetskontroll. För ett lågt tillägg kan vi även rengöra hjulen. Vid varje hjulskifte kontrolleras också däckens lufttryck och kondition.

Stapla gärna däcken på varandra

Om du ska förvara hjulen i ditt garage eller förråd, stapla dem på varandra eller hängandes i krokar på väggen. Se gärna till att däcken ligger ovanför golvet så att luft kan passera under, till exempel på en träpall.

Håll rätt temperatur

Förvara hjulen varken för varmt eller kallt i ditt garage eller förråd. Bästa temperatur är cirka 15 grader.

Utsätt inte hjulen för starkt ljus

Förvara inte däck i direkt solljus eller i elektriskt ljus som har hög UV-halt. Använd gärna däckpåsar eller liknande skydd.

Ha rätt lufttryck i däcken

Se till att däcken har tillräckligt med luft. De mår bäst när de har normalt lufttryck. Tänk sedan på att alltid kontrollera och justera lufttrycket efter varje däckbyte.