Dimljus

Syns du inte finns du inte. Och ser du inget kan det vara en ren livsfara att bege sig ut på vägarna. Det är därför viktigt att du med jämna mellanrum kontrollerar så att all belysning på din bil fungerar som den ska och det gäller alla typer av ljuskällor. Ditt dimljus, till exempel, är sannerligen inget undantag. För alla som kört bil i dimma kan nog skriva under på att det är då som sikten verkligen är som sämst och därmed är det då du som mest behöver den hjälp som finns att få.

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista

Här på Mekonomen.se har vi samlat alla produkter du kan tänkas vara på jakt efter till din bil och det är såklart inget undantag när det kommer till allt inom kategorin för belysning. Det är av yttersta vikt att man dels syns i trafiken så att ens medtrafikanter kan uppmärksamma en i god tid men dessutom så hjälper belysningen dig själv att ha en god sikt både framåt och bakåt också. Är det någon lampa eller strålkastare som går sönder är det därför väldigt viktigt att se till att byta ut den söndriga komponenten direkt. Och här på Mekonomen.se har vi samlat massvis alternativ på godkända dimljus som gör att du kan rulla vidare tryggt och säkert på vägarna.

Köp nya dimljus online

Använd gärna vår smarta filtreringsfunktion, som gör att du kan sortera fram produkterna som passar till just din bil genom att fylla i ditt registreringsnummer, för att göra det enkelt för dig att beställa dimljus och alla andra komponenter till din bil online. Om du knappar in ditt registreringsnummer kan vi nämligen sortera fram de dimljus som passar till just din bil bara och du kan sedan i lugn och ro välja vilka dimljus du tror blir bäst för dig. Så innan du går vidare är det bäst att börja med att fylla i ditt registreringsnummer och göra den stora grovsorteringen. Därefter kan du jämföra olika alternativ och själv välja vilka dimljus du önskar. Behöver du hjälp, tips eller rådgivning kan du alltid kontakta vår kundtjänst. Och skulle du vilja ha hjälp med en felsökning eller reparation kan du alltid vända dig direkt till en av våra verkstäder.

Se till så att du ser i dimman

Dimljus sitter både fram och bak på bilen. De främre dimljusen brukar kallas för dimstrålkastare medan de bakre dimljusen brukar kallas för dimbakljus. Att de framförallt används när det är dimma ute kanske du redan kan ha listat ut med tanke på namnet… Det finns dock en del frågetecken om hur (och när) man ska använda sina dimljus. Det viktigaste att känna till vad gäller dimljus är att de inte får användas i kombination med halvljus. I Sverige är det helt olagligt att använda denna kombination och blir du stoppad riskerar du böter. Ska dimljus användas så görs detta tillsammans med bilens positionsljus. Förutom vid dimma kan dimljusen underlätta sikten vid kraftigt regn. Det är dock inget måste att använda dimljus när det är dimmigt ute utan du ska bara se det som ett komplement om du inte tycker att dina ordinarie halvljus eller någon annan lösning ger dig fullgod sikt.

Vad gäller dimljusen i baklyktorna så är dessa små men väldigt starka lampor som kan blända andra trafikanter bakom dig. Dessa skall därför släckas så fort du upptäcker att en bil bakom börjar närma sig.