Handverktyg

Är det dags att serva barnens cykel? Eller varför inte montera ihop lite trädgårdsmöbler eller reparera ett trasigt staket? Det finns många situationer i vardagen där det inte behövs några avancerade verktyg för att göra jobbet som möter en. Och det krävs oftast inte mer kraft än den handkraft du själv har. Då är det perfekt att ha en verktygslåda med en del enklare handverktyg också. Som självklart även passar perfekt för mindre jobb med din bil.

För flexiblare arbete

Precis som det låter är handverktyg det verktyg du använder med händerna och som i sin tur inte behöver hjälp av varken motor eller elektronik för att drivas. Det är helt enkelt din egen handkraft som driver verktyget. I regel är dessa verktyg klart billigare än sina motordrivna ”konkurrenter” men det är också vid många tillfällen mycket enklare och smidigare att använda sig av just ett handverktyg. Det kan vara enklare att komma åt exempelvis, men du kan också själv styra kraften bättre än om du förlitar dig på ett verktyg som drivs av motor eller elektricitet.

Generellt kan man säga att mindre lagningsarbeten eller justeringar görs bäst med handverktyg medan det såklart är rekommenderat att gå över till motordrivna varianter om man har ett större projekt framför sig. Det kommer antagligen att spara dig en hel del tid.

Hos oss på Mekonomen hittar du massvis med handverktyg som alla bör ha en plats i varje verktygslåda där hemma. Så passa på att skaffa dig alla basprodukterna som behövs och var redo när vardagens utmaningar dyker upp.

Skruvmejslar

En skruvdragare och borrmaskin i all ära. Men det kommer alltid att vara situationer där det är den enklare skruvmejseln som går segrande ur vilket verktyg som är bäst för ändamålet. Skruvmejseln är antagligen både snickarens och hemmafixarens bästa vän och ett verktyg som verkligen kan användas för både stort som smått. Hos oss på Mekonomen hittar du skruvmejslar i alla dessa former och bland handverktygen som är ett måste i verktygslådan där hemma ingår självklart några väl valda skruvmejslar. Ta en titt bland våra precisionsmejselsatser, skruvmejselsatser och insektsnycklar och se till att du är förberedd för alla små utmaningar som väntar. Självklart har vi även tillbehör till dina maskindrivna verktyg, som borrmaskin och skruvdragare, här på Mekonomen.

Hammare

anske det första av alla verktyg man lär känna och vi alla har väl någon gång stått och svurit över något som vi tycker att vi borde kunna banka på plats. Men även om de flesta hammare till sitt utseende ser lika ut finns det massvis med olika varianter och vi på Mekonomen har såklart ett brett utbud av ännu ett av de där handverktygen som bör vara en bas i varje verktygslåda. Titta runt i vårt stora utbud och ta del ifrån allt ifrån större hammare, åt slägghållet, till gummiklubbor kombihammare. Självklart har vi också den klassiska snickarhammaren med klyka på baksidan som gör att du lätt kan dra upp eller rätta till dina krokiga spik.

Tänger

Tången kommer du alltid att hitta ett användningsområde för. Om det är för att komma åt och hålla fast något du inte når eller om det är för att dra ut eller korrigera något som blivit fel. Att ha ett par olika tänger av olika funktion i verktygslådan borde vara en självklarhet i varje hem. Här på Mekonomen hittar tänger som passar just dig och vi har såklart även tänker för klippning av exempelvis kablar och rör.