Förgasare

Här på Mekonomen.se hittar du prisvärda och kvalitetssäkrade reservdelar och tillbehör till bilen från välkända varumärken. Även om de flesta moderna bilar idag inte har förgasare kan du självklart fortfarande köpa en ny, eller reparera en gammal, till en bilmodell där förgasaren behövs. Vi har förgasare och reservdelar till riktigt bra priser och genom att du knappar in din bils registreringsnummer kan vi sortera fram de produkterna som passar till just din bil. Så börja med det och utforska sedan vårt sortiment av produkter för bilens förgasare.

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista

Dålig förgasare sliter på motorn

Förgasarens funktion är att blanda bränsle och luft i motorn för att en bil lättare ska kunna starta. Vid ex. en kallstart så tillför förgasaren extra bränsle och lite mindre luft för att det enklare ska bli en antändning och motorn ska starta. Som vi nämnt finns det idag inte förgasare på de flesta av de nya bilarna, men om du har en äldre modell, eller kanske en riktig klassiker, med förgasare så kan vi såklart hjälpa dig med att komma till rätta med problemet ändå. Om du inte byter ut en dålig förgasare kan detta ha negativ effekt på bilens motor som då slits mer än nödvändigt. Det är därför viktigt att byta ut eller reparera den dåliga förgasaren så snart du märker det.

Så märker du att förgasaren är dålig

Ett tydligt symptom på en dålig förgasare är att motorprestandan blir sämre. Dels kan accelerationen bli sämre, men du märker det även genom att det går åt mer bränsle. Ett annat symtom, då förgasaren kan hjälpa till vid starten, är att du får svårare med dessa. Eller upplever det som ”tröga” starter. Du kan också med blotta ögat se det genom att avgasröken tenderar att bli svartare eller märka det väldigt konkret genom att motorn överhettas och du helt enkelt får ett motorstopp. Alla signaler är ganska tydliga och det är viktigt att du byter en dålig förgasare så snart du kan. Antingen köper du en ny förgasare online och gör bytet själv, eller så kan du vända dig till någon av våra verkstäder för hjälp.

Hitta rätt förgasare med vår smarta sökfunktion

På Mekonomen.se har vi samlat allt du behöver till bilen och oavsett vilken typ av reservdel eller tillbehör du letar efter så ska du kunna räkna med att hitta det här hos oss. Förutom ett enormt utbud av förgasare och kompletterande komponenter hittar du egentligen allt du kan tänka dig till både bil och garage här hos oss. Vi erbjuder alltid snabba och fraktfria leveranser och har du frågor eller funderingar kring våra produkter är du alltid varmt välkommen att kontakta oss för mer information. Med vårt smarta reg-sök kan du dessutom knappa in din bils registreringsnummer och snabbt sortera fram endast de produkter som passar till din bil. Det gör att du alltid hittar rätt i det som annars kan vara en djungel av tillbehör och reservdelar. Och skulle du ändå behöva hjälp kan du alltid kontakta vår kundtjänst eller vända dig direkt till en av våra verkstäder.