Batteriladdare

Om du kör korta sträckor med start och stopp gör det att ditt bilbatteri kan ha svårt att ladda ordentligt. Om du dessutom använder innerbelysning, torkarblad på full kapacitet och kanske dessutom laddar mobiltelefon eller iPad via cigarettuttaget påfrestas ditt bilbatteri ännu mer och det kan få svårt att ladda upp till full kapacitet. Om du vet med dig att vardagen kan se ut så här för dig är det en bra idé att alltid ha en batteriladdare tillgänglig. Så har du alltid en lösning nära till hands om det skulle behövas. Här på Mekonomen.se hittar du flera olika batteriladdare till riktigt bra priser.

Varför en batteriladdare?

En batteriladdare är en säkerhet för att ditt bilbatteri alltid ska vara startklart och redo att föra dig framåt på vägen. I en vardag där allt fler funktioner i bilen kräver mycket från bilbatteriet är det viktigt att kunna ge det en hjälpande hand att ladda upp om det skulle behövas. Nedan har vi listat några av de viktigaste anledningarna till att ha en Batteriladdare tillgänglig.

  • Det är en bra investering

Vid första anblick kanske det kan ses som olönsamt med en batteriladdare men tittar man på de främsta orsakerna till att svenskar begär vägassistans så är faktiskt ett dåligt batteri oftast orsaken. Om man då är på väg att lämna barnen på förskolan eller skolan eller missar ett möte medan man väntar på en bärgare, som i sin tur oftast inte heller är gratis, har man ganska snabbt tjänat in besväret med att köpa en batteriladdare. Antingen en som ligger löst hemma eller en som sitter i ens DEFA-system och laddar batteriet varje gång bilens kupéuttag används.

  • Med ett tomt batteri startar inte bilen överhuvudtaget

Att komma till en bil som inte startar är inte roligt alls. Speciellt inte på vintern och det är tyvärr då risken är som störst då batteriets kapacitet redan är extra känslig. Vid ungefär -18°C har även ett nytt batteris möjlighet att leverera minskat med 40% från normal effekt. Utöver detta så ökar batteriets motstånd när det är kallt och de flesta bilar kan inte ladda ett batteri mer än 60-80% av batteriets kapacitet under vintern. När det är riktigt kallt använder vi dessutom gärna alla värmande funktioner som finns, som stolsvärme och annan innervärme, och detta kombinerat med ovannämnda och korta körsträckor gör att bilen inte hinner ladda upp batteriet tillräckligt. Detta i sin tur leder till att bilen inte orkar starta då startmotorn kräver riktigt mycket ström under startperioden.

  • Kör inte din elektronik på svag ström

Bilens Volt är 12 - eller 12,7 för att vara exakt om batteriet är fulladdat. Om man väljer att köra runt med ett dåligt batteri som inte kan ge den volten till all den elektronik bilarna har idag löper man stor risk att köra de elektroniska komponenterna på dålig ström vilket kommer skada dessa i längden och orsaka dyra el-fel. Detta är ännu mer märkbart för bilar som står stilla en del eftersom generatorn inte får arbeta för att kontinuerligt ladda bilbatteriet som det normalt gör när man kör längre sträckor.

  • Minska bränsleförbrukningen och de skadliga utsläppen

Det här är antagligen något som inte alla har full insikt i men har man ett fulladdat batteri varje gång man sätter sig i bilen så minskar faktiskt bränsleförbrukning och de skadliga utsläppen. Detta på grund av att alla bilar har en generator som tar kraft från motorn för att skapa ström till ditt batteri. Denna energikonvertering är mindre effektiv än om du laddar i ett uttag då en generator under hög drift kan ta 5-10 Hästkrafter från din bil för att orka med alla andra elektriska funktioner.

Att ha en batteriladdare är alltså en både kostnadseffektiv och miljömässig lösning, som förebyggare att du behöver stå stilla utan din bil. Så gör en klok investering och shoppa din batteriladdare redan idag på Mekonomen.se.