Bromsrör

Bilens bromsrör ser till att leda bromsvätska som i sin tur skapar ett tryck som gör att dina bromsar jobbar och din bil saktar ner när du trycker på bromspedalen. Om ett bromsrör går sönder brukar du framförallt kunna märka det genom att det läcker från din bils bromssystem. Men också genom att du märker att din bromsning blir sämre. Skulle olyckan vara framme är det viktigt att omgående investera i nya bromsrör och glöm då inte bort att även kontrollera – och om det behövs byta – din bromsvätska.

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista

Här på Mekonomen.se har vi som bekant samlat alla produkter till din bil och när det kommer till just bromsarna är det såklart väldigt viktigt att alltid ta det säkra före det osäkra. Märker du att bromsarna till exempel tar sämre än de brukar eller om du hör konstiga ljud eller märker pulseringar som inte normalt är där bör du snabbt kontrollera om det kan vara ett fel som måste åtgärdas. När det gäller problem med bromsrören kan du också märka att du får ett läckage från ditt bromssystem vilket i så fall kommer att synas under din bil när den stått parkerad.

Köp nya bromsrör online

Med vår smarta filtreringsfunktion, som gör att du kan sortera fram produkterna som passar till just din bil genom att fylla i ditt registreringsnummer, är det numera väldigt lätt att handla bromsrör och andra reservdelar online. Du vet nämligen att produkterna som vi har sorterat fram kommer att passa till just din bil. Så innan du går vidare är det bäst att börja med att fylla i ditt registreringsnummer och därmed göra den stora grovsorteringen. Därefter kan du jämföra olika alternativ och själv välja vad du tror passar dig bäst. Behöver du hjälp, tips eller rådgivning kan du alltid kontakta vår kundtjänst. Och skulle du vilja ha hjälp med en felsökning eller reparation kan du alltid vända dig direkt till en av våra verkstäder.

När är det dags att byta bromsrör?

Med tiden slits dina bromsrör och till slut kommer du antagligen att komma till en punkt då de blir så dåliga att de på grund av sitt slitage börjar läcka ut bromsvätska. Då vet du att det verkligen är hög tid att få dem utbytta. Låter man det gå allt för lång tid med dåliga bromsrör riskerar man att hela bromssystemet slutar fungera. Märker du att bromsvätskebehållaren behöver fyllas på oftare än vanligt så är det också väldigt sannolikt att det är just bromsrören som är trasiga och läcker. I det här skedet är det viktigt att göra en grundlig kontroll för hela bromssystemet för att upptäcka varifrån läckan kommer. Något att ha i åtanke här om du märker att en av bromsrören läcker är att det troligtvis inte är lång tid kvar tills övriga bromsrör också behöver bytas ut. För att vara på den säkra sidan om de uppstått ett läckage från ett utav bromsrören är att ersätta samtliga bromsrör.