Chassi

Chassit på ett fordon avser den markliggande stommen som förenar fordonets samtliga, primära, komponenter. För en bil är det exempelvis sådant som fjädringssystem, styranordning, hjulaxlar med mera. Hos oss på Mekonomen hittar du tillbehör som kan behövas för att serva de olika komponenterna som är sammankopplade via ditt chassi.

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista

Chassi - bilens fundament

En bil består av många delar men man kan antagligen med all rätta påstå att chassit är huvudkomponenten i bilen. Chassit i sin tur innehåller många delar. Och vi har listat några av dem här nedan.

Transmissionssystem

Här ingår exempelvis delar som koppling, transmission, huvudreducerare, halvaxel, universalled och växellåda.

Drivsystem

Här ingår exempelvis delar som ram, balansstång, axel, hjul, gaffelbalk och stötdämpare.

Styrsystem

Här ingår exempelvis delar som styraxel och styrtagstång.

Bromssystem

Här ingår exempelvis delar som bromsskiva, bromspump, bromsbelägg.

Bilens chassi kan alltså ses om bilens fundament och det är egentligen där som mycket av grunden till hela bilens funktion sätts samman. Chassit är underredet på bilen och det är här som väldigt många av bilens viktigaste funktioner och system sitter monterade. Ett chassi brukar anses bestå av ett antal olika delar och man brukar dela upp chassit i framvagnen, hjullagret och styrlederna. Alla är såklart väldigt viktiga delar och funktioner för en fungerande bil. Och det är viktigt att delarna i bilens chassi håller högsta funktionalitet alltid.

Här på Mekonomen hittar du allt du behöver för att upprätthålla en hög kvalitet på funktionerna och systemen som sitter monterade i ditt chassi. Och har du frågor och funderingar kring bilens chassi så är det bara att ta kontakt med oss.

Brett utbud av produkter till ditt chassi

I vårt stora utbud av produkter till chassit hittar du exempelvis chassibussningar, hjullager och styrningsdämpare. Men också flera andra produkter som är vitala för bilens funktion.

Vårt breda sortiment har också produkter för exempelvis bakvagn, framvagn styrled och styrläckage. Dessutom hittar du allt som behövs för att serva styrservopumpar, styrstag och styrväxlar.

Allt som behövs för att upprätthålla hög kvalitet och därmed förlänga livslängden och öka trafiksäkerheten hittar du på Mekonomen.se och tillbehör till din bils chassi är såklart inget undantag.