Säkerhet

Den här avdelningen handlar om säkerhet, både när bilen rullar och av olika anledningar står still. Här finner du bland annat säkerhetsbälten och nackstöd och sådant som skyddar din ögonsten från klåfingriga när den står parkerad, men också livsviktiga detaljer för mer ofrivilliga stopp. Ett rattlås är en billig försäkring om du har en lite äldre bil. Med ett godkänt rattlås kan du få självriskbefriande hos flera stora försäkringsbolag.

När det kommer till säkerhet så går det aldrig att vara för noggrann. Utan en grundmurad känsla av trygghet både vad gäller hur vår bil står låst, till att vi kan hantera en olycka om den är framme så handlar det om säkerhet. Därför har vi på Mekonomen satt stor vikt vid att kunna erbjuda produkter som rör bilens säkerhet på ett eller annat sätt till konkurrenskraftiga priser och där kvaliteten inte sviker.

Säkerheten före allt

Att köra bil ska såklart vara roligt, men det ska framförallt vara säkert. Därför har vi skapat denna kategorin för att du som bilägare ska kunna känna dig trygg både med att köra din bil, passera medtrafikanter på vägarna och även kunna låsa din bil och lämna den över natten.

Rattonykterhet är en potentiell livsfara för både den som kör och för andra trafikanter på vägen. Att det därför finns alkoholmätare idag som är smidiga och enkla att använda har – och kommer att – spara många liv. Det borde vara för vana att man vid minsta osäkerhet framförallt parkerar bilen och väljer ett annat alternativ, men att man också när det väl kan bli aktuellt att köra igen ser till att man har en mätare tillgänglig och kan kontrollera sin nivå.

Brett utbud av säkerhetsprodukter

Inom kategorin för säkerhet hittar ni också produkter som exempelvis reflexvästar, varningstrianglar och brandfiltar. Sker en olycka ute på vägen, oavsett om det är din egen bil eller om du stannar för att hjälpa någon, är det viktigt att vara förberedd så att man kan avhjälpa situationen tryggt och säkert. Att bara stanna utmed en väg i mörkret kan istället innebär livsfara. Så se till att du alltid har en bra grundutrustning, för om olyckan är framme, liggande i bilen.

Du hittar även stöldskydd, säkerhetsbälten och olika typer av nackskydd här. Helt enkelt allt som på ett eller annat sätt har med bilens säkerhet att göra.

Shoppa säkerhetsprodukter till bilen online på Mekonomen.se

Alla ska känna sig trygga när de kör bil och vara förberedda på om olyckan är framme. Därför har vi sett till att fylla upp utbudet rejält här på Mekonomen.se. Vårt breda utbud gör att du hittar allt du behöver och du får produkterna snabbt och enkelt hemlevererade efter din beställning.

Att känna sig säker på vägen ska vara en självklarhet enligt oss på Mekonomen och det är viktigt för oss att ni kan köpa prisvärda produkter till hög kvalitet. Och därför har vi noga valt ut vilka varumärken vi jobbar med.

Vill du har rådgivning eller tips inför ditt köp kan du alltid vända dig till vår Kundtjänst för att lära dig mer, eller såklart besöka oss i någon av våra butiker.