Bromsslang

När det kommer till bilens säkerhet är det av yttersta vikt att bromsarna fungerar som de ska och kan garantera din och dina medtrafikanters säkerhet. Bilens bromssystem är avancerat och består av flera olika komponenter och en av delarna är olika bromsslangar. Bromsslangarna är viktiga för att bromssystemet ska fungera och då och då behöver dessa bytas ut. Märker du att läcker ut bromsvätska kan de bero på att bromsslangen spruckit och då är det hög tid att ersätta den med en ny.

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista

Här på Mekonomen.se hittar du alla möjliga produkter som på ett eller annat sätt förenklar vardagen för dig som bilägare. När det gäller olika komponenter som på ett eller annat sätt är kopplade till bilens bromssystem gäller det alltid att ta det säkra före det osäkra och märker man att något gått sönder eller att slitage börjar påverka funktionen är det dags att omgående agera. Behöver du ersätta bilens bromsslangar har du kommit helt rätt och här på Mekonomen.se hittar du ett stort utbud av olika bromsslangar som ser till så att ditt bromssystem fortsätter fungera som det ska.

Köp bromsslangar online

Med vår smarta filtreringsfunktion, som gör att du kan sortera fram produkterna som passar till just din bil genom att fylla i ditt registreringsnummer, är det numera väldigt lätt att handla bromsslangar och andra reservdelar till dina bromsar online. Du vet nämligen att produkterna som vi har sorterat fram kommer att passa till just din bil. Innan du går vidare är det därför bäst att börja med att fylla i ditt registreringsnummer och därmed göra den stora grovsorteringen. Därefter kan du jämföra olika alternativ och själv välja vilken typ av bromsslang som du tror passar dig och din bil bäst. Behöver du hjälp, tips eller rådgivning inför ditt val av bromsslang kan du alltid kontakta vår kundtjänst. Och skulle du vilja ha hjälp med en felsökning eller reparation kan du alltid vända dig direkt till en av våra verkstäder.

Bromsslangen kan torka ut och spricka

Det bästa är såklart att alltid kontrollera bilens komponenter löpande och byta ut dem innan de slits ner till den nivån där man märker att något är fel. När det gäller bromsslangar betyder det oftast att du kommer att kunna märka ett läckage av bromsvätska under bilen. Märker du att bromsslangen börjar torka ut är det däremot bäst att bygga ut den i förebyggande syfte. Det är inget ovanligt att bromsslangarna slits ut och det är nödvändigt att då och då byta ut dem. Bromsslangarna ska vara mjuka och flexibla men när dom blir gamla kan slangarna torka och därför spricka. Det är detta som leder till att bromsvätska kan läcka ut. Eftersom att detta påverkar hela bromssystemet är det viktigt att förebygga problemet innan det brister helt.

Det finns olika sätt att upptäcka om en bromsslang är trasig och det ena är genom att helt enkelt granska med ögat och se om den fått sprickor. Du kan böja slangen för att föröka exponera sprickorna och vid minsta lilla spricka du upptäcker så ska du tolka det som en signal på att den bör bytas ut. Du kan även be någon pumpa på bromspedalen medan du undersöker om den ändrar form. Om du skulle upptäcka minsta deformation är det också läge att byta ut den. Om du ser att det droppar vätska från bromsslangen är det ytterligare ett annat tecken på att den måste bytas ut. Låter du det gå för länge kan de bli så illa att bromsarna inte tar för ens du tryckt ner pedalen hela vägen ner till golvet.