Dragkrok

Saknar du dragkrok på din bil? Blir det att ringa vänner eller familj för att låna en annan bil varje gång du behöver köra med släp? Eller har ni kanske nu bestämt er för att köpa husvagn och vill kunna koppla på ert mobila boende när helst ni vill. Oavsett om du behöver en fastmonterad dragkrok eller önskar en tillfällig lösning har vi på Mekonomen en dragkrok som passar just din bil!

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista

Vi hjälper dig hitta rätt dragkrok

Det kommer alltid att dyka upp tillfällen då du önskar att du har en dragkrok på din bil. Oavsett om det bara är för att koppla på en släpvagn för att transportera den nyköpta möbeln eller åka till tippen och tömma avfall, eller om det handlar om att kunna koppla på en husvagn eller montera en cykelhållare så att ni kan ger er ut på en härlig semester.

Beslutet du behöver ta är därför om du önskar ha en fastmonterad dragkrok eller om du vill att den ska gå att ta av och på utifrån om den ska användas eller ej. Vissa kan tycka att det inte är så snyggt med en dragkrok och därför vill kunna ta av den, medan andra inte har några bekymmer alls med om den är där eller inte. Det är bara att bestämma sig för vilken grupp man tillhör.

Oavsett vilket är det viktigt att man hitta en dragkrok som passar för just Din bil och därför har vi såklart anpassad vår filtreringsfunktion så att du kan söka på din bils registreringsnummer och därefter ta del av exakt det utbud som vi erbjuder till din bil.

Dragkroken behövs alltid till slut

Har du planer på att skaffa husvagn eller släp till bilen? Då behöver du montera dragkrok på din bil. Här på Mekonomen.se hittar du därför ett stort utbud av dragkrokar till de allra flesta bilmodeller till riktigt bra priser. För att du ska få dra släp med din bil krävs det att din bil är EU-godkänd samt att dragkroken är avsedd för den bil du kör. Dragkroken ska alltid monteras enligt anvisningarna och bilen får aldrig dra tyngre släp än vad som står i registreringsbeviset. Se därför till att vara noggrann med att kontrollera att monteringen av dragkroken sker korrekt och ifall din bil inte är EU-godkänd behöver din bil registreringsbesiktigas för att vara okej att använda.

Montera dragkrok

Det är förhållandevis ganska enkelt att montera en dragkrok och de allra flesta gör det själv. Men skulle du behöva hjälp är du såklart varmt välkommen att kontakta någon av våra verkstäder. Är du händig och gillar att mecka med bilen är det dock ofta något som man klan få gjort ganska snabbt. Här på Mekonomen.se hittar du såklart också verktyg som underlättar ditt arbete om du vill göra det själv. Det gäller både montering av dragkrok och annat meckande med bilen. Har du generella frågor inför ditt val av dragkrok kan du såklart också kontakta oss via vår kundtjänst för mer hjälp. Men kom ihåg att det enklaste sättet att hitta rätt dragkrok är att använda vår filtreringsfunktion genom att knappa in ditt registreringsnummer.