Motorvärmare

Den största delen av motorns slitage sker vid starten. Kan man därför hjälpa motorn med att värmas upp kan mycket vara vunnet. Det är faktiskt så extremt så att 75% av motorns slitage sker vid just starten. Förutom att minska motorns slitage minskar du dessutom din bränsleförbrukning med 24% och de skadliga utsläppen med 74% om du använder en motorvärmare. Så om du också kommit till insikt med att det är dags för en motorvärmare har du kommit helt rätt. Vi på Mekonomen har ett flertal olika varianter och hjälper dig gärna komma igång med din motorvärmare. 

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista
Kampanj

Locksats

 • Tillverkare: DEFA
26 kr 20 kr

Montera motorvärmare

Motorvärmarkropp, intagskabelsats, grenkabelsats och så en kupévärmare. Många gånger är det allt som behövs för en komplett motorvärmare i din bil. Intagskabelsatsen innehåller kabeln från väggen till grillen och vidare från grillen till motorvärmaren. För att installera en kupévärmare så behövs även en grenledningssats, det vill säga en förgrening med kablar som du leder genom torpedväggen och in i passagerarens sittbrunn där du monterar själva kupéuttaget.

Kampanj

Fäste

 • Tillverkare: DEFA
26 kr 20 kr
Kampanj

Defa MultiCharger 1205R Flex

 • Tillverkare: DEFA
2415 kr 1811 kr

Så monterar du motorvärmare

Börja med att ta reda på om motorvärmaren är av”blöt” eller ”torr” typ. En blöt värmare innebär att den sitter monterad i bilens kylsystem. Den värmer kylarvätskan och då behöver man tömma ut och helst byta kylarvätskan. Det är enklare att montera en torr värmare, men det ger inte samma effekt eftersom värmaren då ofta sitter monterad utanpå oljetråget på bilen.

Kampanj

Motorvärmare Defa SafeStart 421821

 • Tillverkare: DEFA
 • Nominell effekt: 300 W
1533 kr 1150 kr
Kampanj
216 kr 162 kr

Att fundera på

Det finns en del att fundera på innan du börjar. Var ska motorvärmaren monteras? Har du alla delar som krävs för att montera en motorvärmare? Finns det alternativa värmare? Om det är en ”blöt” värmare du ska montera, har du då glykol för att fylla kylsystemet efter montering? Är du osäker så kolla in vår tjänst Monterat och klart motorvärmare. Det innebär att du får jobbet gjort i en verkstad - smidigt och bekvämt.

Kampanj

Heat-Zink pasta

 • Tillverkare: DEFA
261 kr 196 kr
Kampanj

Motorvärmare Defa SafeStart 412865

 • Tillverkare: DEFA
 • Nominell effekt: 400 W
1624 kr 1218 kr
Kampanj

Motorvärmare Defa SafeStart 411708

 • Tillverkare: DEFA
 • Nominell effekt: 550 W
1545 kr 1159 kr
Nyhet

Monteringssats

 • Tillverkare: DEFA
Medlemspris:464 kr
Ej medlem:515 kr
Nyhet

Insticksvärmare 230V

 • Tillverkare: DEFA
 • Nominell effekt: 600 W
Medlemspris:1075 kr
Ej medlem:1194 kr
Nyhet

Blockvärmare

 • Tillverkare: DEFA
 • Nominell effekt: 600 W
Medlemspris:1009 kr
Ej medlem:1121 kr
Nyhet

Monteringssats

 • Tillverkare: DEFA
Medlemspris:46 kr
Ej medlem:51 kr
Visa som

Artiklar 1-12 av 2038

Sida
per sida

Förutom att minska motorns slitage brukar man också uppskatta det till att man minskar sin bränsleförbrukning med 24% och de skadliga utsläppen med 74% när man använder sig av en motorvärmare. Vi på Mekonomen hjälper dig gärna med ditt köp av motorvärmare; oavsett om du köper för att installera själv eller om du vill boka in en tid på någon av våra verkstäder. En ny motorvärmare kommer med säkerhet vara något som både din motor, plånbok och vår allas miljö kommer att tacka dig för att du investerat i.

Motorvärmaren – snäll mot miljö, motor och plånbok

Motorvärmaren är en amerikansk innovation som uppfanns 1947 men som sedan dess, precis som allt annat, har uppdaterats i takt med nya rön och idéer och ser såklart idag annorlunda ut mot vad de gjorde för cirka 70 år sedan. Förr monterades motorvärmaren i topplocket medan den idag oftast sitter i nära anslutning till din bils kylsystem eller oljetråg.

Det finns två typer av motorvärmare som du hittar hos oss. Det är dels bränsledrivna motorvärmare och elektriska motorvärmare. Oavsett vilken typ av motorvärmare du väljer så kommer det att vara en bra investering, inte minst för miljön. En bil med en varm motor drar även avsevärt mycket mindre bensin är en kall och den släpper som sagt ut mindre farliga utsläpp om den fått värmas upp innan du startar för att direkt köra iväg. Slitaget på motorn blir generellt också mindre.

Motorvärmaren behöver ström från ett eluttag och med hjälp av en timer kan du enkelt bestämma när motorvärmaren ska starta uppvärmningen, så motorn hinner bli varm till avfärd. Du kommer märka resultat direkt vid första användning av din nya motorvärmare eftersom bilen inte alls kommer att gå på lika högt varvtal när den är nystartad en kall vintermorgon.

Köp din motorvärmare online på Mekonomen.se

Vi tycker att det ska vara lätt att köpa en motorvärmare och genom vår smarta filtreringsfunktion så kan du fylla i ditt registreringsnummer och därefter få fram bara de motorvärmare som passar till just din bil. Du kan sen också läsa på vid varje specifik motorvärmare om den behöver några ytterligare kompletteringsprodukter för att fungera smärtfritt direkt den levererats hem. Skulle du ha frågor eller funderingar kan du såklart också kontakta oss via Kundtjänst eller besöka en butik eller verkstad.