Topp -miljöbild -fälgar

Om Mekonomen

Mekonomen gör billivet enklare genom att erbjuda ett brett och lättillgängligt utbud av prisvärda, innovativa lösningar och produkter för konsumenter och företag. Vi är Nordens ledande bildelskedja med egen grossistverksamhet, butiker och verkstäder. Genom rikstäckande butiks- och verkstadsnät har Mekonomen den bästa tillgängligheten i branschen under varumärkena Mekonomen Bilverkstad och MekoPartner.

Vi erbjuder både service och reparation av din bil och ett stort utbud av produkter, här på webben och i våra butiker runt om i landet. Reservdelarna som används håller hög kvalité, garantierna fortsätter att gälla och att stämpeln i serviceboken är lika mycket värd som hos en märkesbunden verkstaden.

Vårt kundlöfte är Ett enkare billiv som grundar sig i våra värderingar; kundorientering, flexibilitet, kompetens, ansvar och affärsmässighet.

Om Mekonomen Group

Mekonomen verkar idag sida vid sida med systerbolagen MECA under centrala varumärket Mekonomen Group. Den centrala organisationen samordnar för att dra nytta av fördelarna med större inköpsvolymer, enhetlig infrastruktur och system. I marknaden drivs dock respektive bolag genom separata säljorganisationer med sina egna starka koncept och erbjudanden.

Mekonomen i korthet

175 butiker
980 verkstäder
950 medarbetare
Vi finns i Sverige, Norge och Finland.
Huvudkontor ligger i Stockholm.
Centrallager ligger i Strängnäs.
Vi har 90 000 lagerhållna produkter.