Bilservice

Vår bilservice sker alltid enligt varje biltillverkares rekommendationer. Och alla bilar är välkomna!

Bilservice

Vår bilservice sker alltid enligt varje biltillverkares rekommendationer. Och alla bilar är välkomna!

Varför ska du göra en bilservice?

Håller uppe bilens andrahandsvärde

Förebygger högre reparationskostnader

Du behåller bilens nybilsgaranti

Ett års assistansförsäkring

Du kan tryggt lämna din bil på service hos oss

Varje service hos Mekonomen görs utifrån de krav och riktlinjer som finns för respektive bilmärke och modell. Du får alltid en stämpel i serviceboken samt ett års assistansförsäkring utan extra kostnad.

Att serva bilen är ett viktigt underhåll som sparar pengar på sikt. Förutom att byta olja, filter med mera samt gå igenom motorn undersöker vi alltid om det förekommer slitage som kan orsaka större fel som kräver reparationer. Därför är en regelbunden service inte bara avgörande för din bils värde, den skyddar dig mot onödiga kostnader.

Kör extra tryggt med ett serviceavtal

Genom att teckna ett serviceavtal får du en och samma månadskostnad under hela serviceperioden för din bil. I avtalet ingår all service enligt tillverkarens rekommendationer. Även kamremsbyte och andra högre servicekostnader omfattas. Läs mer om Mekonomens serviceavtal här

Assistansförsäkring med bilbärgning ingår

När du servar bilen hos Mekonomen ingår assistansförsäkring i ett år, utan någon extra kostnad. Det innebär att vi hjälper dig om din bil plötsligt stannar eller vägrar att starta. Du får även hjälp vid bränslestopp, punktering eller om du av någon anledning tappat bort din nyckel. Du får bilbärgning till en kedjeansluten bilverkstad om vi inte kan hjälpa dig på plats.

 

Vad ingår i en bilservice?

Varje service hos Mekonomen följer alltid biltillverkarens rekommendationer. Det finns tydliga riktlinjer för varje bil, och du kan vara helt trygg att du får exakt den service som är rätt för din bil vid varje serviceintervall. Du får alltid ett serviceprotokoll som visar vad som gjorts. Förutom serviceåtgärder på bilen får du dessutom:

  • Bibehållen nybilsgaranti – gäller alla bilmärken
  • Stämpel i serviceboken
  • Ett års assistansförsäkring

Vad kostar en service av bilen?

Priset på en service sätts utifrån serviceintervall som avgörs av bilens ålder och miltal. När du bokar en bilservice med ditt registreringsnummer på nätet får du direkt reda på ditt pris.


Tilläggstjänster

 

  • Serviceavtal

Läs om Serviceavtal hos Mekonomen

ALLA bilar är välkomna

Vi erbjuder service, reparationer och bildelar till alla vanliga bilmärken. Klicka på ditt bilmärke för att läsa mer.

Volvo

Volkswagen

Saab

Volvo

BMW

Toyota

Audi

Ford

Mercedes

Kia

Renault

Peugeot

Skoda

Opel

Hyundai

Din nybilsgaranti är trygg hos Mekonomen

Nybilsgarantin kan skilja stort mellan olika bilmärken, och många tror att bilen måste servas på en märkesverkstad de första åren. Det stämmer inte, så länge arbetet utförs fackmannamässigt kan du utföra servicen på vilken verkstad som helst. Hos Mekonomen kan du tryggt boka en service och reparation utan att din nybilsgaranti påverkas.

Läs mer om nybilsgaranti

 


Din elbil behöver också service

Även elbilar behöver underhåll. Vi genomför därför löpande utbildningar för att våra verkstäder ska följa branschstandard som godkänd elbilsverkstad. Hos oss kan du alltså vara trygg med att vi har hög kompetens och den utrustning som krävs för att serva, underhålla och reparera din elbil.

Boka service för elbil här

Mekonomen satsar på 100 % godkända bilverkstäder

Godkänd Bilverkstad är en standard som bedömer att en bilverkstads arbete inom kvalitet, miljö och säkerhet håller måttet och är tillförlitligt.

Av alla verkstäder som blir godkända i Sverige ingår störst andel från Mekonomens verkstadskoncept. Som kund hos oss kan du känna dig trygg med att våra bilverkstäder håller en hög kvalitet, att vi är noga med miljö och hållbarhet samt att vi alltid sätter säkerheten högt.

 

Läs mer om Godkänd Bilverkstad

Våra andra tjänster