Köp reservdelar till Saab på nätet hos mekonomen.se

Saab

På Mekonomen.se har vi samlat reservdelar till ett flertal Saab-modeller, som exempelvis 9-3, 9-5, 9-7 och klassiker som Saab 900 och 9000. Våra Saab-bildelar håller samma kvalitet som delarna som satt i din bil från början och vi erbjuder dessutom upp till 5 års garanti på vissa delar – bäst i klassen! Självklart erbjuder vi också service och reparation av din Saab-bil hos våra verkstäder och har du frågor om våra produkter är du också välkommen in i någon av våra butiker.

Saab – En svensk historia

Saab är en historisk gigant när det kommer till den svenska bilmarknaden. Företaget etablerade sin produktion av stridsflygplan 1937 under namnet Swedish Aeroplane Company Limited innan man från 1947 också tog klivet in på personbilsmarknaden. Det flyttade fokuset var ett resultat av efterkrigstidens fredliga Europa och draget kom att bli väldigt lyckat för Saab.

Saabs första bil lanserades 1946 och var av modellen Saab 92B. Fordonets yttre skulle påminna om en flygplansvinge och man kan notera att dess motståndskoefficient var klart högre än för många av dagens bilar.

1959 lanserade företaget sedermera sin kanske största framgång i och med att Saab 95 såg dagens ljus. Modellen där efter - Saab 96 - var också under många år den mest sålda bilen på den europeiska marknaden.

Genom åren har Saab haft varierad framgång och drivits i olika regier av exempelvis allt från Saab-Scania AB, General Motors, Investor AB till Spyker Cars NV. År 2012 köptes företagets aktier upp av förvaltningsbolaget National Electric Vehicle Sweden (NEVS) som tillverkar elbilar.

På de svenska vägarna ser vi än idag massvis med Saab-bilar som rullar fram och vi på Mekonomen värnar om att Saab-bilar även under en lång tid framöver ska kunna servas och repareras för att hållas i gott skick. Så välkommen in att söka och filtrera bland vårt stora utbud av bildelar till Saab.

Sök med ditt registreringsnummer

För att sortera fram de bildelar som passar till just din Saab kan du självfallet använda vår smarta och optimerade filtreringsfunktion som gör att du, genom att fylla i ditt registreringsnummer, endast får fram utbudet av de bildelar som passar till just din Saab. Det är viktigt att kontrollera så att bildelarna du köper är avsedda för rätt modell av din Saab och därför är det en god idé att alltid inleda med att filtrera på ditt registreringsnummer innan du letar vidare.

Skulle du även efter filtreringen önska hjälp eller vägledning med vilka bildelar som passar bäst till just din Saab och för den effekt du önskar kan du såklart alltid kontakta oss via kundtjänst, butik eller verkstad för att få vägledning av någon av våra experter på bildelar till Saab.

Hos Mekonomen kan du boka service, bilreparationer och köpa reservdelar till följande Saab-modeller

600

90

900

9000

9-3

9-5

95/96

99

Sonett

9-7x

9-2x

9-3x

9-4x

93

92

Boka service eller reparation för din Saab

Boka din bilservice eller reparation på nätet, få prisförslag direkt på skärmen. Smidigt va?

Boka tid