Kupéfilter

Om det är dags för ett nytt kupéfilter till din bil har du kommit helt rätt. Här på Mekonomen.se hittar du nämligen alla typer av reservdelar, tillbehör och verktyg som hör till bilen och garaget. Och det betyder såklart också ett stort utbud av kupéfilter. Vår smarta filtreringsfunktion gör också så att du genom att knappa in ditt registreringsnummer får fram endast de kupéfilter som passar till din bil. Det gör det ännu enklare att köpa kupéfilter online. 

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista

Vad gör bilens kupéfilter?

Bilens kupéfilter filtrerar bort smuts och orenheter i luften utanför bilen som annars hamnar inuti bilens kupé. Ett gammalt kupéfilter som är fullt av smuts kan lätt täppas igen och då försämrar det inte bara luften i bilen utan kan till slut påverka hela bilens ventilationssystem. Man brukar prata om att en god idé är att byta ut sitt kupéfilter en gång om året eller efter cirka 1500 mil. Kör man mycket i stadstrafiken, där avgaserna är fler, kan det vara en god idé att byta oftare. Det finns två typer av kupéfilter, där man skiljer på så kallade pollenfilter och filter med aktivt kol.

Varför ska man byta kupéfilter?

  • Ett gammalt filter tappar till slut sin funktion och stoppar då inte orenheter från att komma in i kupéen.
  • Ett gammalt filter kan täppa igen hela ventilationssystemet inklusive luftkonditionering och värmesystem.
  • Ett gammalt och smutsigt kupéfilter kan påverka fläktmotorn negativt.
  • Ett gammalt kupéfilter innebära att dålig lukt uppstår inne i bilens kupé.
  • Rutorna kan lättare bli immiga och därmed försämra sikten.


Köp kupéfilter online

Det har aldrig varit enklare att shoppa reservdelar och andra produkter till din bil online. I och med att vi har byggt upp vår smarta filtreringsfunktion behöver du inte vara expert på varken din bil eller dess reservdelar för att shoppa produkter online. Det räcker att du kan din bils registreringsnummer. När detta väl är ifyllt sorterar vårt system fram endast de produkter som passar till din bil och du kan därefter i lugn och ro välja just det kupéfilter som du önskar till din bil. Du får det dessutom levererat inom bara några dagar. Smidigt, eller hur?


Alla reservdelar på ett ställe

Här på Mekonomen.se hittar du en mängd produkter till bilen och såklart inte bara kupéfilter och annat för bilen inre klimat och miljö. Vi har egentligen allt du kan tänka dig till din bil och ditt garage. Vi strävar efter att ständigt uppdatera vårt sortiment med de verktyg, reservdelar och tillbehör som kan behövas till dagens bilar och fordon och vi samlar alla här i samma webbshop för att du enkelt och smidigt ska kunna beställa hem dem med en snabb leverans. För alla reservdelar som är unika för en viss typ av modell eller märke har vi också utvecklat vår smarta filtreringsfunktion som gör att man kan fylla i sin bils registreringsnummer och därefter få sorterat fram endast de produkter som passar till just Er bil. På så sätt kan man som kund alltid känna sig trygg och säker i sitt köp även om man kanske inte själv är expert på reservdelar till bilar och fordon.