Bromssköld

Bromsarna är antagligen den viktigaste funktionen på hela bilen och det är därför viktigt att de alltid fungerar som de ska och att de skyddas från smuts och annat som kan råka skada dem. Med bromssköldar skyddar du dina bromsar mot smuts, grus och annat som annars kan påverka dina bromsar negativt. Precis som alla andra delar på bilen slits såklart bromssköldarna med tiden och för att de ska ge ett fullgott skydd är det därför nödvändigt att man byter ut dem med tiden. Se därför till att kontrollera din bils bromssköldar emellanåt för att försäkra dig om att de uppfyller sin uppgift.

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista

Här på Mekonomen.se har vi som bekant samlat alla produkter till din bil och när det kommer till just bromsarna är det såklart väldigt viktigt att alltid ta det säkra före det osäkra. För att undvika att smuts, grus och annat som kan påverka dina bromsar negativt letar sig in i ditt bromssystem är det viktigt att du har hela och fungerande bromssköldar som skyddar dina bromsar. Är det dags för nya har du kommit helt rätt och här på Mekonomen.se hittar du ett stort utbud av olika bromssköldar som ser till att ditt bromssystem återigen skyddas ordentligt.

Köp nya bromssköldar online

Med vår smarta filtreringsfunktion, som gör att du kan sortera fram produkterna som passar till just din bil genom att fylla i ditt registreringsnummer, är det numera väldigt lätt att handla bromssköldar och andra reservdelar online. Du vet nämligen att produkterna som vi har sorterat fram kommer att passa till just din bil. Så innan du går vidare är det bäst att börja med att fylla i ditt registreringsnummer och därmed göra den stora grovsorteringen. Därefter kan du jämföra olika alternativ och själv välja vilka bromssköldar som du tror passar dig och din bil bäst. Behöver du hjälp, tips eller rådgivning inför ditt val av bromssköldar kan du alltid kontakta vår kundtjänst. Och skulle du vilja ha hjälp med en felsökning eller reparation kan du alltid vända dig direkt till en av våra verkstäder.

Skydda bilen och bilens bromsar med bromssköldar

Att ha hela och fungerande bromsar är en förutsättning för att kunna köra tryggt och säkert på vägarna. Därför är det såklart väldigt viktigt att se till så att bromsarna inte förstörs av smuts, grus och annat som annars kan leta sig in i bromssystemet. Bromssköldar är, precis som det låter, en sköld och ett skydd som ligger utanpå dina bromsar och skyddar dem. Det är alltså din bils bromssköldar som står emot väder, vind och smuts och därmed slits de såklart också snabbare än övriga bromssystemet. De sitter bromssköldar vid varje hjul och det är viktigt att dessa är hela eftersom att de skyddar det viktigaste som finns på din bil. Bromssköldar tillverkas vanligtvis i aluminium och ser även till att fånga upp bromsdammet som brukar uppstå när du bromsar.

Kontrollera kontinuerligt så att dina bromssköldar är hela och fria från rost så att du vet att de kan fortsätta göra jobbet som de förväntas. Skulle du behöva byta dem är du varmt välkommen att kontakta oss för att få mer hjälp om hur du bäst beställer hem nya som passar din bil eller om du vill boka in en tid på någon av våra verkstäder.