Månadsarkiv: December 2023

Dela upp köpen när du vill rusta upp bilen

Dela upp köpen när du vill rusta upp bilen

Har du bra helljus i mörkerkörning, eller skulle det kännas tryggt med extraljus? Behöver fjällsemestern en takbox för att bli riktigt lyckad? Det kan vara mycket värt att rusta bilen för nya vardagsäventyr. För att slippa en enda stor utgift kan du dela upp betalningen hos Mekonomen. 

Under stora delar av året är dagarna korta, och vi tvingas ofta köra i mörker. Då kan ett extraljus vara avgörande för en säker bilkörning. Magnus Blommé, bilexpert på Mekonomen, påpekar värdet av att köra med ett bra ljus.

– Ett extraljus ger en helt annan upplevelse jämfört med ett svagt helljus, säger Magnus. Du kan få ett bredare och längre synfält, vilket gör att du kan upptäcka ett djur på vägen i god tid för att hinna bromsa.

Hos Mekonomen kan du köpa extraljus monterat och klart.

Idag finns det olika

Läs mer »
Är du skyddad om du blir stående med bilen i vinterkylan?

Är du skyddad om du blir stående med bilen i vinterkylan?

Det är inte kul att få motorstopp en iskall vinterdag. Säkerställ att du har nära till hjälpen, oavsett om batteriet har laddat ur, ifall du inte kan öppna ett igenfryst lås eller om du fått en klassisk punktering. Allt du behöver göra är att serva bilen där du får en assistansförsäkring på köpet.

Det finns flera fördelar med att serva sin bil hos en stor verkstadskedja. Madeleine Westerling, verkstadschef på Mekonomen, påminner om en som många inte tänker på.

– När du servar din bil hos Mekonomen ingår assistansförsäkring i ett år, säger Madeleine. 

Detta är en försäkring som alla borde ha, inte minst under årets kalla månader. När bilen blir stående i tio minusgrader, då vill du fort komma till en verkstad eller få hjälp på plats. 

Läs mer »
Vad är priset för säker bilkörning? Delbetala extraljus och vinterdäck.

Vad är priset för säker bilkörning? Delbetala extraljus och vinterdäck.

Är du säker på att dina vinterdäck är tillräckligt säkra? Skulle du behöva starkare helljus i vintermörkret? När du vill investera i din säkerhet kan det vara tryggt att dela upp betalningen. Här ger Mekonomen några tips på säkra vinterköp som du kan delbetala.

På vintern är det viktigt att bilen är rätt rustad. Kylan och snön påverkar mer än man kan tro. Magnus Blommé, bilexpert på Mekonomen, påpekar varför du aldrig bör kompromissa med säkerheten.

– Halt väglag och mörkerkörning är utmaningar som kommer varje vinter, säger Magnus. Om din bil har svagt helljus och vinterdäck med dåligt mönsterdjup bör du överväga att investera i en högre säkerhet.

Mekonomens extraljus kan rädda liv i vintermörkret.

Du som kört med dåligt helljus vet hur osäkert det känns en becksvart vinterkväll.

– Extraljus

Läs mer »
Här är varför din nybilsgaranti alltid gäller hos Mekonomen

Här är varför din nybilsgaranti alltid gäller hos Mekonomen

Alla nya bilar säljs med en nybilsgaranti, så att du som bilägare ska känna dig trygg med ditt köp. Men villkoren varierar kraftigt från bilmärke till bilmärke. En del hävdar att bilen måste lämnas på märkesverkstad om ett fel uppstår – vilket inte stämmer. Madeleine Westerling, kedjechef på Mekonomen Bilverkstad reder ut några vanliga missförstånd. 

Har du koll på villkoren för din nybilsgaranti? Vissa bilmodeller har garantier som bara gäller i ett år med andra erbjuder sju års nybilsgaranti. Sedan varierar det även kraftigt vad dessa garantier faktiskt omfattar.

– Det finns lika många varianter av garantier som det finns bilmärken, berättar Madeleine. Ta gärna reda på villkoren innan du köper bilen.

Du kan tryggt lämna in en ny bil på en Mekonomen-verkstad.

Varje

Läs mer »