Dela upp köpen när du vill rusta upp bilen

Dela upp köpen när du vill rusta upp bilen

Har du bra helljus i mörkerkörning, eller skulle det kännas tryggt med extraljus? Behöver fjällsemestern en takbox för att bli riktigt lyckad? Det kan vara mycket värt att rusta bilen för nya vardagsäventyr. För att slippa en enda stor utgift kan du dela upp betalningen hos Mekonomen. 

Under stora delar av året är dagarna korta, och vi tvingas ofta köra i mörker. Då kan ett extraljus vara avgörande för en säker bilkörning. Magnus Blommé, bilexpert på Mekonomen, påpekar värdet av att köra med ett bra ljus.

– Ett extraljus ger en helt annan upplevelse jämfört med ett svagt helljus, säger Magnus. Du kan få ett bredare och längre synfält, vilket gör att du kan upptäcka ett djur på vägen i god tid för att hinna bromsa.

Hos Mekonomen kan du köpa extraljus monterat och klart.

Idag finns det olika typer av ljusramper med smart LED-teknik som kan monteras på alla typer av bilar. Det är dock viktigt att monteringen sker på ett godkänt sätt. Hos Mekonomen kan du köpa extraljus inklusive montering till ett fast paketpris.

Här kan du läsa mer om extraljus monterat & klart.

Behöver du en dragkrok för att dra husvagn eller släp? 

Att rusta bilen med dragkrok kan vara en väl värd investering. Kanske drömmer du om en husvagnssemester? Eller kör du ofta till återvinningen med bilen full av grovsopor och grenar? Då är det skönt att koppla på en släpvagn. Även dragkrok är något du kan köpa monterat och klart hos Mekonomen. När du bokar online med ditt registreringsnummer så får du ett prisförslag med en dragkrok som passar din bil inklusive montering

En takbox förenklar både små och stora vardagsäventyr. 

Gillar du att ta med familjen till fjällen eller köra tonåringar på träningsläger? Då har du säkert ofta önskat att bilens lastutrymme vore större. Med en takbox blir allt smidigare, och ett lättare inköp om du delbetalar den.

Dela upp köpet i fyra delbetalningar.

Du kan dela upp alla köp över 1 000 kronor hos Mekonomen.

Så här går det till: Din första betalning gör du när fakturan kommer, månaden efter köpet. Då väljer du också om du vill betala allt på en gång eller delbetala ditt köp i exempelvis 4 månader, utan ränta och avgifter. Du har alltid 30–60 dagars kostnadsfri kredit, vilket innebär att det dröjer minst en månad innan det är dags att börja betala. Om du vill dela upp din betalning väljer du det delbetalningsalternativ som passar dig när fakturan kommer.

  • Du får fakturan efter 30–60 dagar
  • 4 månaders kostnadsfri delbetalning
  • Kredit upp till 30 000 kr
  • Upp till 24 månader räntefri delbetalning

Här kan du läsa mer om villkoren för delbetalning (pdf)

Du kan betala smidigt med mobilen

Många av Mekonomens verkstäder erbjuder mobilbetalning. Det innebär att du kan betala direkt i mobilen.

Så här går det till:

  1. Du får ett sms som meddelar dig när din bil är klar att hämta.
  2. I sms:et finns en länk till ett digitalt fakturaunderlag som beskriver arbetet som utförts på bilen.
  3. Välj alternativet Delbetala med Mekonomenkortet (eller ett annat betalningsalternativ från Resurs Bank).

Kör alltid med en välservad bil!

Förutom att rusta bilen behöver den regelbundet underhåll. Bilservice är en viktig investering både för din körsäkerhet och bilens andrahandsvärde.

- Ett regelbundet underhåll av din bil förebygger skador och onödigt slitage, påpekar Magnus Blommé. Vid servicen kan ett mindre problem upptäckas innan det riskerar att ge en stor kostnad.

Du bokar enklast online

Boka din service eller reparation på mekonomen.se får du en ledig tid på din närmaste verkstad. Du får en offert som du godkänner, och du kan alltid välja delbetalning när arbetet är klart.

Uppdaterad: Januari 05, 2024