Startkablar

Att ha någon form av starthjälp tillgänglig i bilen kan vara en bra försäkring för både dig själv och eventuella medtrafikanter för att man inte ska bli stillastående ute i ingenmansland. Att förbereda sig på det oförutsedda är en god idé och att antingen ha startkablar eller startbooster i bilen är alltid en god idé. Är du på jakt efter nya startkablar hittar du flera olika varianter här hos oss på Mekonomen och du kan också läsa mer om hur man enklast använder sig av dem

Så startar du bilen med startkablar

Det är en god försäkring mot det oförutsedda att se till att ha startkablar i bilen och om olyckan skulle vara framme, och din bil inte kommer igång utan lite hjälp, är det såklart också viktigt att du vet hur du ska använda dina startkablar.

 

  1. Kontrollera först och främst så att båda fordonen har samma spänning, Modernare bilar har ofta samma men exempelvis en äldre veteranbil kan ha 6 volt och lastbilar kan ha 24 volt. Om det fordon som är strömgivande har mindre batteri än det som är urladdat så är det bättre att försöka hitta en annan bil med ungefär samma batteristorlek istället. Men tvärtom går däremot alldeles utmärkt. Alltså att ”givande” bil har mer kapacitet i sitt batteri.
  2. Börja sedan med att stänga av den bilen som ska ge ström. 
  3. Hitta pluspolerna på bilbatterierna och knip fast de röda ändarna på startkablarna.
  4. Hitta minuspolen på bilen med ett fungerande bilbatteri och knip fast den svarta änden på startkabeln.
  5. Den andra svarta änden på startkabeln kniper du sedan fast på en olackerad metallyta på den bil vars bilbatteri inte fungerar.
  6. Kontrollera sedan noga så att kablar inte ligger så att de kan dras in i fläkt eller drivremmar och att fordonen inte står så att de har kontakt med varandra. Då kan nämligen ström föras mellan dem via fordonens metallytor.
  7. När alla kopplingar är kontrollerade är det dags att starta bilen som har ett fungerande bilbatteri och ska ge starthjälp.
  8. När detta är gjort försöker ni nu att starta upp bilen vars batteri inte fungerar.
  9. Förhoppningsvis har ni nu fått igång bilen med hjälp av startkablarna. Nu kan ni ta bort kablarna. Börja med att ta bort klämman som sitter i motorrummet på den bilen som har tagit emot ström.

Beställ startkablar online

Startkablar är en förhållandevis billig försäkring mot att du inte ska fastna med bilen någonstans och inte komma iväg på grund av att ditt batteri laddat ut. Du kan också bli räddaren i nöden för någon annan som kanske fastnat. Det är därför klokt att ha startkablar i bilen och om du inte har det idag kan du beställa nya här. Vi har flera olika varianter och alla är såklart kvalitetstestade. Vi säljer startkablar till riktigt bra priser och ser till så att du får dem levererade snabbt och enkelt. Inom bara några dagar har du dina startkablar på plats i bagageutrymmet. 


Allt för bilen på samma ställe

Vi på Mekonomen älskar allt som har med bilen att göra och det vill vi ska avspeglas i vårt sortiment här på Mekonomen.se. Det är såklart inte bara startkablar och annan starthjälp vi säljer, utan vi försöker erbjuda en helhetslösning med allt du behöver till bilen och garaget. Vi strävar efter att ständigt uppdatera vårt sortiment med de verktyg, reservdelar och tillbehör som kan behövas till dagens bilar och fordon och vi samlar alla här i samma webbshop för att du enkelt och smidigt ska kunna beställa hem dem med en snabb leverans. För alla reservdelar som är unika för en viss typ av modell eller märke har vi också utvecklat vår smarta filtreringsfunktion som gör att man kan fylla i sin bils registreringsnummer och därefter få sorterat fram endast de produkter som passar till just Er bil. På så sätt kan man som kund alltid känna sig trygg och säker i sitt köp även om man kanske inte själv är expert på reservdelar till bilar och fordon.