Sju skäl att boka tid på en godkänd bilverkstad – och varför du bör göra det digitalt!

Sju skäl att boka tid på en godkänd bilverkstad – och varför du bör göra det digitalt!

När du behöver serva eller reparera din bil, hur kan du vara säker på att du gör rätt val av verkstad? Det är ganska enkelt. Lämna alltid in bilen till en Godkänd Bilverkstad, och boka digitalt. Mekonomens bilexpert Magnus Blommé förklarar varför.

­– Regelbunden service är avgörande för bilens värde, säger Magnus. Självklart bör du se till att få regelbunden trygghet genom att välja en verkstad som uppfyller branschstandarden Godkänd Bilverkstad.

Med denna standard får alla bilverkstäder hjälp att säkerställa att de bedriver en kvalitetssäkrad verksamhet. Men vad betyder det för dig som bilägare? Vi har listat de viktigaste anledningarna till att välja en Godkänd Bilverkstad.

1. En oberoende part granskar verkstaden.

Ett godkännande enligt gällande branschstandard kan endast tilldelas av en oberoende tredje part. Det gör att du som bilägare kan vara säker på att en godkänd bilverkstad lever upp till de högra krav som branschen satt.  

 

2. Rätt service skyddar dig från onödiga kostnader.


Vid varje service undersöker verkstaden också om bilen haft ett slitage som kan orsaka ökade kostnader fram till nästa service. En Godkänd Bilverkstad har de rutiner som krävs för att genomföra den undersökningen.

- Service är ingen onödig kostnad utan ett underhåll som sparar pengar på sikt, påpekar Magnus Blommé.

 

3. Branschstandarden intygar att verkstadens arbete är kvalitetssäkrat.

En Godkänd Bilverkstad får en rad verktyg och checklistor för att säkerställa att de utför service och reparationer med hög kvalitet.

 

4. En Godkänd Bilverkstad följer gällande krav på miljö och säkerhet. 

Alla bilverkstäder måste följa en rad olika förordningar som branschen kräver, t ex att endast använda godkända produkter ur miljösynpunkt.

 

5. En Godkänd Bilverkstad ger dig extra trygghet om något skulle gå fel. 

Vid eventuell tvist följer en Godkänd Bilverkstad alltid Allmänna reklamationsnämndens, beslut. Det skapar en stor trygghet för dig som bilägare.

 

6. En godkänd Mekonomen-bilverkstad välkomnar alla typer av motorer.

Oavsett vilken bil du kör ska du vara trygg med att en Mekonomen-verkstad kan ta hand om den. En Godkänd Bilverkstad kan utföra service och alla typer av reparationer vare sig du kör en diesel- eller bensindriven bil. Om du kör hybrid eller elbil finns det även Mekonomen-verkstäder som har rätt utbildning och utrustning för att serva dessa.

 

7. När du bokar online VET du om verkstaden är godkänd

Som Sveriges största verkstadskedja har Mekonomen flest godkända bilverkstäder. Du kan alltså tryggt boka en service eller reparation på mekonomen.se.

– När du bokar online får du förslag på tider från verkstäder som är nära dig, förklarar Magnus Blommé. Du ser tydligt symbolen som visar ifall verkstaden är godkänd.

Håll utkik efter denna symbol när du bokar online   

Mekonomens verkstäder är godkända! 

Godkänd Bilverkstad gynnar hela branschen och ökar förtroendet hos dig som bilägare. För Mekonomen är det självklart att varje kund ska vara 100 % trygg med sin verkstad. Därför har vi länge satsat på 100 % kvalitetssäkrade verkstäder. Idag är varje kedjeansluten Mekonomen-verkstad en Godkänd Bilverkstad!

Uppdaterad: Juli 19, 2023