Vänta inte med service eller reparation – dela upp kostnaden med Mekonomenkortet

Vänta inte med service eller reparation – dela upp kostnaden med Mekonomenkortet

En bilservice eller reparation kan lätt bli en oväntad utgift. Hos Mekonomen kan du delbetala en service eller reparation med hjälp av Mekonomenkortet, att utföra service eller reparation i tid kan dessutom bespara dig kostnader i framtiden. Mekonomens bilexpert Magnus Blommé förklarar varför – och hur delbetalningen fungerar.

Syftet med att underhålla bilen regelbundet är att förebygga skador och onödigt slitage, det är därför klokt att utföra service direkt när behov uppstår istället för att vänta.

-”Service är ingen onödig kostnad utan ett underhåll av din bil som sparar pengar på sikt”, menar Magnus Blommé. ”Vid varje service kan ett slitage eller en skada upptäckas innan något mer allvarligt uppstår. Så undviker du en onödig kostnad och betydligt större huvudvärk”.

Vid en oförutsedd utgift kan det vara skönt att dela upp betalningen i mindre bitar. En reparation kan du dessutom sällan vänta med, speciellt om du inte är beredd att vara utan din bil.

Små skador blir lätt stora – med helt andra kostnader som följd.

Vid en service kan vi upptäcka ett fel i tidigt skede, vilket gör att det kan bli en lägre prisbild.  Om du vet eller misstänker att bilen har slitage som behöver åtgärdas, till exempel att bromsklossarna behöver bytas, då kan det vara smart att boka en verkstadstid. Kom ihåg att du kan delbetala alla typer av reparationer och serviceåtgärder.

– Ta en AC som exempel, säger Magnus. Din bil måste ha en fungerade AC, eftersom den fyller flera funktioner. Med en AC-service får du en kontroll av din luftkonditionering, vilket gör att du håller din AC i bra skick. Om du väntar för länge kan klimatanläggningen gå sönder helt. Att reparera en trasig AC är så klart dyrare än att underhålla en som fungerar.

Du kan betala smidigt med mobilen

Många av våra verkstäder erbjuder mobilbetalning. Det innebär att du kan betala direkt i mobilen, till exempel med Mekonomenkortet eller via faktura. 

Så här går det till:

1. Du får ett sms som meddelar dig när din bil är klar att hämta.

2. I sms:et finns en länk till ett digitalt fakturaunderlag som beskriver arbetet som utförts på bilen.

3. Välj alternativet Delbetala med Mekonomenkortet (eller ett annat betalningsalternativ från Resurs Bank).

 

Exempel på en räntefri betalning.

Du kan alltid dela upp betalningen i fyra månader utan ränta och avgifter. Minsta belopp du kan delbetala hos Mekonomen är 1 000 kr.

  Hur fungerar en delbetalning hos Mekonomen?

Med Mekonomenkortet får du friheten att själv välja hur du vill betala när du handlar hos oss. Din första betalning gör du när fakturan kommer, månaden efter köpet. Då väljer du också om du vill betala allt på en gång eller delbetala ditt köp i exempelvis 4 månader, utan ränta och avgifter. Du har alltid 30–60 dagars kostnadsfri kredit, vilket innebär att det dröjer minst en månad innan det är dags att börja betala. Om du vill dela upp din betalning väljer du det delbetalningsalternativ som passar dig när fakturan kommer.

 

·       Du får fakturan efter 30–60 dagar

·       4 månaders kostnadsfri delbetalning

·       Kredit upp till 30 000 kr

·       Upp till 24 månader räntefri delbetalning

 

Du kan dela upp betalningen varje gång du använder ditt Mekonomenkort. Du får hem ett fysiskt kort i brevlådan, men du behöver inte använda det för att handla.
Verkstaden eller butiken kan också hitta det via ditt personnummer. 

Här kan du läsa mer om villkoren för delbetalning.

 

Gäller Mekonomens assistansförsäkring bara i Sverige?

Vår assistansförsäkring gäller i hela Norden (utom på Grönland), vilket blir en bra trygghet att ha med sig genom Sverige och våra grannländer. Om du behöver hjälp i Norge ringer du samma nummer som i Sverige. Du behöver inte ha med dig något speciellt bevis på assistansförsäkringen i bilen, även om det är bra av andra skäl att ha det blå registreringsbeviset när du bilar utomlands.

 

Du bokar enklast online

Boka din service eller reparation på mekonomen.se får du en ledig tid på din närmaste verkstad. Du får en offert som du godkänner, och du kan alltid välja delbetalning när arbetet är klart.

Uppdaterad: Juli 19, 2023