Vill du dra släp eller dra på ett vardagsäventyr?

Vill du dra släp eller dra på ett vardagsäventyr?

För många bilägare är en bil utan dragkrok som ett liv utan lätthet. När du rensar trädgården eller vårstädar garaget, då blir jobbet bra mycket enklare om du kan koppla på en släpvagn bakom bilen. Eller om du vill köra till en skog längre bort för att cykla mountainbike, då blir det ett roligare vardagsäventyr om du kan sätta cykeln på en cykelhållare. En dragkrok både förenklar och förgyller vardagen.

Köp dragkrok hos Mekonomen monterat & klart.

Vi har en smidig tjänst där du köper en dragkrok och får den monterad direkt. Perfekt när du vill få en snabb och smidig lösning.

Boka tid - Du väljer tjänsten Monterat & Klart så återkommer verkstaden med ett prisförslag. 

Passa på att få fint hemma under semestern

Det finns nog alltid någonting att göra hemma i trädgården, i garaget eller också hemma, oavsett om ni bor i lägenhet eller hus, eller kanske i sommarstugan. 
Vi är många som oftast drar oss ifrån att ta tag i projekten, då det inte alltid är så kul att åka till tippen, eller kanske hämta den där cykeln som du ville ha till sommaren? 

Att alltid ha bilen förberedd med en dragkrok underlättar din vardag. Med en dragkrok monterad på bilen så kan du snabbt och enkelt fixa ert projekt.  Att förse bilen med dragkrok nu är troligen ingenting du kommer att ångra.

De flesta cykelhållare monteras på dragkrok

Med en dragkrok på bilen kan du enkelt sätta på en cykelhållare. Perfekt om du gärna tar med cykeln på semestern, men också när du vill ta en spontan cykeltur i en skog som ligger längre bort. Runtom i landet finns det härliga cykelvägar och mountainbikeleder som är klart värda en omväg. 

En dragkrok kan lätt dra upp priset på bilen 

Många bilköpare har dragkrok som önskemål, inte minst inför våren. Därför kan en dragkrok vara en bra investering för bilens andrahandsvärde.
– En bil med dragkrok är oftast mer lättsåld, säger Magnus Blommé, bilexpert på Mekonomen. Den dag du ska sälja bilen tjänar du troligen igen kostnaden att köpa och montera en dragkrok.

Du kan behöva besiktiga dragkroken

Om du har en EU-typgodkänd bil behöver du inte besiktiga en montering av dragkroken, något som de flesta moderna bilar är idag. Om du däremot har en bil som inte är godkänd, till exempel en gammal SAAB 99, Volvo 145 eller vissa privatimporterade bilar, då måste du göra en registreringsbesiktning. Om du monterar dragkroken på en husbil måste du alltid besiktiga den. 

Läs mer om att besiktiga din dragkrok

Ha koll på din bils dragvikt

Om du ska koppla på ett släp eller husvagn är det bra om du vet vilken dragvikt din bil har. Du hittar enklast dragvikten på bilens registreringsbevis. Du kan också använda Transportstyrelsens släpvagnskalkylator, där du använder ditt registreringsnummer för att få fram godkänd dragvikt.

Köp din dragkrok hos Mekonomen. 

Uppdaterad: November 17, 2023