Här är varför du alltid bör serva din bil på en Godkänd Bilverkstad.

Här är varför du alltid bör serva din bil på en Godkänd Bilverkstad.

En bilservice är det viktigaste underhållet för varje bil. Det gäller alla bilmodeller, vare sig de drivs av el, bensin eller diesel. Det viktigaste är att bilen alltid servas enligt biltillverkarens rekommendationer. Madeleine Westerling, kedjechef på Mekonomen, förklarar varför du aldrig bör kompromissa med valet av bilverkstad.

Det finns många bilägare som uttrycker oro för att bli lurad av en bilverkstad när det är dags att serva eller reparera bilen. Att det helt enkelt är svårt att hitta en pålitlig verkstad. Därför finns Godkänd Bilverkstad, en branschstandard som intygar att bilverkstaden bedriver en kvalitetssäkrad verksamhet.

– Det kan finnas skäl för oro om du lämnar in bilen på en verkstad som du inte vet någonting om, säger Madeleine. Är det en Godkänd Bilverkstad kan du vara helt trygg, då har en oberoende part granskat bilverkstadens verksamhet och förutsättningar att göra ett säkert jobb.  

Vad är en Godkänd Bilverkstad?

En Godkänd Bilverkstad följer strikta branschstandarder och riktlinjer för att säkerställa att arbetet utförs på ett professionellt och pålitligt sätt. För dig som bilägare innebär det konkreta fördelar att anlita en Godkänd Bilverkstad:

  • Du ska få en öppen och transparent kommunikation, där verkstaden förklarar noga vad som behöver göras och varför.
  • Du ska få en uppskattning av kostnaderna innan arbetet påbörjas.
  • Personalen på verkstaden kan hantera alla slags reparationer och service på olika bilmodeller och bilmärken.
  • Verkstaden har tillräckligt moderna verktyg och avancerad teknik för att kunna felsöka och lösa fordonsproblem på ett effektivt sätt.
  • Du får garanti på utförda arbeten och på reservdelar. Om något skulle gå fel efter en service eller reparation, kan du få det åtgärdat utan extra kostnad. 

Mekonomens verkstäder är godkända. 

Godkänd Bilverkstad gynnar hela branschen och ökar förtroendet hos dig som bilägare. För Mekonomen är det självklart att varje kund ska vara 100 % trygg med sin verkstad. Därför har vi länge satsat på 100 % kvalitetssäkrade verkstäder. Idag är varje kedjeansluten Mekonomen-verkstad en Godkänd Bilverkstad.

Boka online och håll utkik efter branschstandarden.

– Boka aldrig en tid om det inte är en Godkänd Bilverkstad, påpekar Madeleine Westerling. När du bokar online ser du tydligt symbolen som visar ifall en verkstad är godkänd.


Hur vet du då att verkstaden är godkänd?

För att en bilverkstad ska få kalla sig Godkänd Bilverkstad krävs en omfattande granskning av verksamheten. Denna granskning sker under strikta regler, där verkstaden måste följa en rad riktlinjer som garanterar att en service och reparation utförs på ett professionellt och pålitligt sätt. Verkstaden måste även ha tydliga arbetsmetoder, säkerhetsföreskrifter och miljöskydd. Dessutom måste kvaliteten på reservdelar ha en hög kvalitet.

– Hos Mekonomen har vi alltid servat och reparerat bilar enligt biltillverkarens rekommendationer, påpekar Madeleine. Vi använder endast reservdelar som är rekommenderade utifrån bilmärke och modell. 

Uppdaterad: Januari 09, 2024