Månadsarkiv: November 2022

Hur tar du bäst hand om din bil innan, och under vintern?

Bilvård & service

Hur tar du bäst hand om din bil innan, och under vintern?

Nu kommer snart vintern, och då är det viktigt att polera och skydda bilen mot smuts och salt fram tills våren kommer. Många är rädda för att underhålla bilen under vintern, men att låta bli kan bli en dyr erfarenhet. Precis som du tvättar av grillen efter en säsong, bör du tvätta, polera och skydda din bil så gott du kan innan vintern kommer, så att du endast behöver ta det nödvändigaste underhållet under vintern. Bilvård är din bästa försäkring för att bilen ska hålla sig bra i många år. 

För en effektiv och skonsam tvättprocess kan man gärna använda en högtryckstvätt och skumkanon. Här kan man med fördel använda Selaclean Skumkanon Pro Kit tillsammans med Autoglym Poler-serien, en serie med ”skum-produkter” (Polar Blast, Polar Wash och Polar Seal), som tvättar, rengör och skyddar, där skummet gör

Läs mer »
Världspremiär för nya Volvo EX90

Inspiration

Världspremiär för nya Volvo EX90

Den 9:e november 2022 hade nya Volvo EX90 världspremiär. EX90 är till skillnad från Volvo XC90 en ren elbil och finns inte andra utföranden som t ex. laddhybrid eller mildhybrid.

Läs mer »
Slipp obehagliga överraskningar med Mekonomens serviceavtal

Bilvård & service

Slipp obehagliga överraskningar med Mekonomens serviceavtal

När servicelampan börjar lysa på instrumentpanelen är vi många som får en klump i magen. Är det redan dags? Och hur mycket kommer det att kosta den här gången? Men med Mekonomens serviceavtal kan du hela tiden känna dig trygg – oavsett drivmedel; bensin, diesel eller el så är alla bilar välkomna.

Det är alltid nära till en verkstad och du behöver inte oroa dig över stora räkningar för den nödvändiga servicen av din bil.

Att lämna in sin bil på regelbunden service är viktigt av ett flertal anledningar. Det är då man ser till att bilen mår bra, det är då man kan upptäcka slitage och det är då man ser till att allt helt enkelt fungerar optimalt och som det ska.

Att bilen fortfarande är ett säkert fordon att föra fram på vägarna, samt att den är rätt inställd för att på bästa sätt köra

Läs mer »
Punkt för punkt – så  kör du säkert i vinter

Miljö & Säkerhet

Punkt för punkt – så kör du säkert i vinter

När vintern åter är här följer ett antal olika konsekvenser att ta i beaktning för Sveriges alla bilister. Mer fukt i luften och smuts på vägarna, kallare temperaturer och därmed större påfrestningar för alla bilar och, inte minst, ett mörker som lägger sig och gör all bilkörning svårare. Här har vi samlat information och tips för vad du som bilist bör tänka på. 

Läs mer »