Slipp obehagliga överraskningar med Mekonomens serviceavtal

Slipp obehagliga överraskningar med Mekonomens serviceavtal

När servicelampan börjar lysa på instrumentpanelen är vi många som får en klump i magen. Är det redan dags? Och hur mycket kommer det att kosta den här gången? Men med Mekonomens serviceavtal kan du hela tiden känna dig trygg – oavsett drivmedel; bensin, diesel eller el så är alla bilar välkomna.

Det är alltid nära till en verkstad och du behöver inte oroa dig över stora räkningar för den nödvändiga servicen av din bil.

Att lämna in sin bil på regelbunden service är viktigt av ett flertal anledningar. Det är då man ser till att bilen mår bra, det är då man kan upptäcka slitage och det är då man ser till att allt helt enkelt fungerar optimalt och som det ska.

Att bilen fortfarande är ett säkert fordon att föra fram på vägarna, samt att den är rätt inställd för att på bästa sätt köra miljövänligt och bränslesnålt. En regelbunden service ger också din bil en klart längre livslängd och behåller även ett högt andrahandsvärde under en längre tid. En välservad bil med rätt stämplar i serviceboken är nämligen betydligt lättare att sälja vidare än en bil som är tveksamt skött.

Läs mer om Mekonomens serviceavtal och se ditt pris direkt

Kan spara både tid och pengar

– Det är ungefär som att man sköter sina tänder. Man borstar ordentligt och går till tandläkaren för att se om du håller på att få hål och för att må bra. För att slippa onödigt dyra räkningar när det redan gått för långt, säger Madeleine Westerling, kedjechef på Mekonomen Bilverkstad, och fortsätter:

– Om man sköter sin bil på samma sätt, och ser till att ta den på service för att upptäcka fel och för att se till att allt står rätt till, så kan man spara både tid och pengar. Då kan du åtgärda problemen innan bilen går sönder eller kanske till och med havererar, för då kan det bli både dyrt och jobbigt.

Madeleine Westerling är kedjechef på Mekonomen Bilverkstad

Mekonomen har serviceavtal för både nya och begagnade bilar – däribland även elbilar och laddhybrider – till en kostnad som dras varje månad. Det betyder att det inte kan komma några oväntade stora kostnader för service när du allra minst vill ha dem, och att du på så vis vet exakt vad din bilservice kommer att kosta dig.

Trygga ditt bilägande med Mekonomens serviceavtal. Här ser du ditt pris direkt

Finns inget dolt i villkoren

Och hos Mekonomen är det givetvis enkelt att skaffa ett serviceavtal. Det finns inget dolt i villkoren och du kan enkelt se vad just din månadskostnad blir genom att på Mekonomens hemsida fylla i ditt registreringsnummer, hur långt du brukar köra per år och hur långt din bil totalt har gått.

– I avtalet ingår den service som tillverkaren rekommenderar. Även kamremsbyte, byte av bromsvätska och andra tillägg som annars kan bli kostsamma säger Madeleine Westerling.

Mekonomen följer alltid tillverkarens rekommendationer och säkerställer en hög kvalitet på din service. De ser till att rätt originaldelar ses över, ger minst tre års garanti på alla reservdelar och din servicebok stämplas av verkstaden. Självklart fortsätter även en eventuell nybilsgaranti att gälla hos Mekonomen.

Om bilen inte startar kan man snabbt få hjälp.

Assistansförsäkring ingår alltid

I Mekonomens serviceavtal ingår dessutom alltid assistansförsäkring. Det innebär till exempel att du snabbt kan få hjälp om din bil inte startar, om du får punktering eller bränslestopp.

I tider där hushållen har svårt att planera sin budget och där kostnader för stora delar av konsumtionen går upp är det en trygghet att ha ett serviceavtal där en liten summa dras varje månad under hela serviceperioden. Så när den där servicelampan börjar blinka slipper du den där klumpen i magen – i stället är det bara att boka tid på närmaste bilverkstad.

– En stor fördel med Mekonomen är att vi har verkstäder i hela Sverige. Avtalet gäller på 250 verkstäder över hela landet, så du behöver alltså inte hålla dig till en speciell verkstad. Behöver du service när du är på semester så finns det alltid en tillgänglig verkstad i närheten nästan oavsett var än du befinner dig, säger Madeleine Westerling.

 

Huvudvärks-fritt bilägande med Mekonomen serviceavtal

 


Det finns bara positiva sidor med att ge sin bil regelbunden service hos Mekonomen. Bättre säkerhet, längre livslängd och högre andrahandsvärde är bara tre exempel

Fakta - Därför ska du serva din bil

Bränsleförbrukning

Med uppdaterade oljor och servad bil håller du nere bränsleförbrukningen.

Säkerhet

Servicen ser över hela bilen och kan upptäcka begynnande fel i god tid. Om din motor går sönder under färd kan det orsaka stora skador, både på bil och människor.

Livslängd

Med regelbunden service enligt tillverkarens rekommendationer behålls bilens prestanda och din bil mår bra klart längre.

Försäkring och garantier

Utan service kan det vara svårt att försäkra din bil. Garantier gäller oftast inte om du inte skött servicen som du borde.

Ta kontroll över både kostnader och andrahandsvärde

Kontinuerlig service gör att du ofta undviker höga utgifter för oplanerade, och oönskade, reparationer av din bil. Den håller också bilen i ett bra skick och höjer därmed bilens andrahandsvärde.

Uppdaterad: Juli 25, 2023