Månadsarkiv: September 2016

Inspiration

10 bilar du inte sett på länge

Många bilar är så vanliga att vi knappt lägger märke till dem. Och när de undan för undan försvinner från våra gator faller de snabbt i glömska. Här är tio modeller som du förmodligen inte sett på länge – en riktig nostalgikick!
Läs mer »
Quiz: Rondell-koll?

Inspiration

Quiz: Rondell-koll?

En cirkulationsplats är ofta ett effektivt sätt att slussa korsande trafik rätt. Men det är ett komplicerat system och det kan vara svårt att göra rätt. Har du koll på reglerna? Gör vårt test.
Läs mer »

Butik & produkter

Hej Mekonom

Medarbetarna är Mekonomens främsta ambassadörer som alltid sätter kundens intresse först. Alexander Karlsson, 27, är en av dem. – Det bästa med jobbet här är att man inte bara säljer en vara utan även hjälper kunden att förenkla sin vardag.
Läs mer »

Inspiration

Så väljer kvinnor och män bil – och det är inte som du tror

Män låter känslorna styra när de köper en ny bil. Kvinnor använder hjärnan och fokuserar mer på kostnader och praktiska funktioner. Dessutom fattar nu kvinnor fler beslut om bilköp, visar en rapport från den brittiska sajten Carbuyer.
Läs mer »

Bilvård & service

Rekondarens skräck: Oväntade fynd i bilarna

Många sköter om sina bilar på ett exemplariskt sätt. Men det finns också människor som lämnar allt möjligt skräp i sina fordon. Henrik Frisk på Mekonomen har stor erfarenhet av bilrekonditionering – du kan aldrig gissa vad han hittat i sina kunders bilar.
Läs mer »

Butik & produkter

Nya mekaniker tryggar framtiden för din bil

Behovet av duktiga mekaniker ökar. Samtidigt har intresset för yrket minskat – och färre av de som examineras har den kompetens som verkstäderna kräver. Därför etablerar Mekonomen nu en egen fordonsutbildning. – Fordonsmekaniker är ett framtidsyrke, säger Petra Bendelin, VD i Mekonomen Groups bolag ProMeister Solutions.
Läs mer »
Avslöjade: Så kör vi – egentligen

Miljö & Säkerhet

Avslöjade: Så kör vi – egentligen

Svenskar kör för fort, struntar i att hålla avstånd och förolämpar dessutom ofta sina medtrafikanter. Trots det tycker de flesta av oss att vi beter oss bra när vi kör bil, visar en undersökning från den europeiska trafiksäkerhetsstiftelsen VINCI. Nu varnar forskare för en felaktig självbild.
Läs mer »
Så fungerar din bilmotor

Bilvård & service

Så fungerar din bilmotor

Nästan alla vet vad motor fyller för funktion i en bil. Men har du koll på hur den egentligen fungerar – och varför det är så viktigt att den servas regelbundet? Här får du en grundläggande snabbkurs.
Läs mer »
Behöver du bakljus på din bil?

Reservdelar

Behöver du bakljus på din bil?

Måste jag ha halvljus eller räcker det med varselljus? Och hur är det egentligen med bakljusen? Reglerna kring vilken belysning en bil måste ha är krångliga. Och inte blev det lättare när EU införde nya regler och biltillverkarna började bygga automatiska ljus. Här försöker vi reda ut begreppen.
Läs mer »
Få bra betalt för din beg bil

Bilvård & service

Sälja din begagnade bil? Så enkelt får du bättre betalt!

Det går att pressa upp priset när man ska sälja sin begagnade bil. Det gäller bara att kunna de viktigaste knepen. Vi har samlat ihop erfarenheter från bilhandlare som är experter på begagnatförsäljning. Här är deras bästa tips.
Läs mer »
Nya däck – så bra är de

Däck & Fälg

Nya däck – så bra är de

Det kan vara smart att skaffa nya vinterdäck – även om dina gamla fortfarande ser ut att vara okej. Utvecklingen av däck har nämligen gått fort och de nya produkterna har blivit betydligt bättre. Micke Hägg, som äger Mekonomenverkstaden i Kristianstad, berättar mer.
Läs mer »
Ställa av bil

Bilvård & service

Ställa av din bil – det här bör du tänka på

Många fordon ställs av inför vintern. Men att bara parkera dem kan vara ett stort misstag. Bengt Angséus är teknisk support på ProMeister och har under många år skaffat sig kunskaper om hur man bäst vårdar olika typer av fordon. – Det finns en del att tänka på, säger han.
Läs mer »
Page