Rekondarens skräck: Oväntade fynd i bilarna

En glömd kaffekopp, en tappad snusdosa eller ett gammalt glasspapper. De flesta av oss har väl någon gång lämnat kvar lite skräp i bilen. Men det finns personer som tagit det här ett steg längre.

Henrik Frisk är säljare på Mekonomen i Växjö. Sen tidigare har han tio års erfarenhet av att tvätta, vårda och städa bilar åt kunder. Han har hittat många konstiga saker i bilar genom åren.

– Ja, man har ju till exempel sett ett antal knivar och batonger liggande i bilarna. Och en gång hittade jag en pistol.

 

En riktig pistol?

– Ja, jag kan ju inte vara helt säker på att pistolen var riktigt. Men den såg verkligen verklighetstrogen ut. Det var en äldre herre som ägde bilen, en Volvo V70. Och i plastbaljan som finns under bagagegolvet låg den.

 

Obehagligt. Har du hittat andra konstigheter i bilarna?

– Jadå, många saker. En gång, till exempel, var vi två stycken som jobbade på en bil. När vi höll på att städa den hittade vi en sexleksak under förarstolen.

 

Oj. Om vi lämnar de här ytterligheterna, vad brukar svenskar lämna i sina bilar?

– Det vanligaste när det är familjebilar är spännbanden till bakåtvända bilbarnstolar, de sitter ofta kvar. Sen är det väldigt vanligt med glasögon, mobilladdare och småpengar.

 

Är svenskar generellt bra på att ta hand om sina bilar?

– Både ja och nej. Är det ett äldre par med utflugna barn brukar de vårda sina bilar. Unga killar och tjejer tar också ofta hand om sina bilar. Men det brukar inte barnfamiljerna göra. De har andra saker att prioritera.

 

Du själv då, hur tar du hand om din bil?

– Du vet det där med att skomakarens barn har trasiga skor. Jag har faktiskt tröttnat på att städa vår bil. När det ser riktigt illa ut städar jag väl, men inte som när jag jobbade med det. Då var det tre gånger i veckan, säger Henrik Frisk.

 

 

Här hittar du produkterna för att ta hand om din bil!

 

fb_img_1473692511112

Henrik Frisk

Ålder: 39

Bor: Älmhult

Säljare på Mekonomen i Växjö.

Inlagd: September 13, 2016