Laddar...

Så får du en skön temperatur i bilen

Säg den som inte längtar till sommarvärmen. Men du vill inte ha för mycket av den inne i din bil. Nu är det därför hög tid att kontrollera att din AC fungerar perfekt. Här är några heta tips för att alla i bilen ska få en skön semester.

Trettio grader i skuggan. Blå himmel och stekande sol. Och några hundra mil kvar på sommarens bilsemester. Då vill du inte gärna upptäcka att bilens AC gått sönder. Mekonomens bilexpert Magnus Blommé förklarar hur du får hjälp att hålla din AC i perfekt kondition.

Se till att använda din AC

Om en klimatanläggning används för sällan kan den börja läcka. Rekommendationen är att använda din AC minst en gång per månad.

Skydda hela bilen mot sommarvärmen

Även om du kanske gillar sol och värme gör inte din bil det. Hetta och stekande sol sliter på både lack och däck, och alla vätskor som olja och bromsvätska påverkas mer. Här kan du läsa om en rad saker du behöver tänka på för att skydda bilen mot värmen.

Gör en AC-kontroll för att vara helt säker

En trasig AC måste repareras. Och det finns roligare saker att göra på semestern än att lämna in bilen på verkstaden. Då är det bättre att göra en enklare AC-kontroll i förebyggande syfte.

BOKA ONLINE HITTA VERKSTAD

14 dagars ångerrätt

Från dagen som du tagit emot din vara

Hämta i butik

Du väljer hur och var produkterna ska skickas

Garanti på reservdelar

Alla Mekonomens reservdelar har 1-5 års garanti

Fri frakt

Gäller beställningar till butik

Välkända varumärken

Från branschens ledande leverantörer