Hej Mekonom!

Vad gör du på Mekonomen?

– Jag är platschef och håller koll på att allt rullar som det ska. Men jag jobbar också i butiken precis som alla andra!

 

Hur länge har du jobbat på Mekonomen?

– I sjutton år. Jag har bara jobbat i butik, fastän jag är utbildad mekare. Men jag tycker att det är roligare att jobba i butik och ha kontakt med kunderna.

 

Vad är det bästa med jobbet?

– Variationen på människor som kommer in, och alla lösningar man måste hitta på för att hjälpa dem. Det finns inte bara en del på en bil, och inte en lösning heller.

 

Vilka utmaningar kommer med jobbet?

– Att hitta så många olika typer av lösningar och göra kunden nöjd och glad. Det är klart att en del kommer in och är ledsna om någonting på deras bil har gått sönder, men det brukar vara glada miner när de går härifrån!

 

En kund ska på bilsemester i sommar och behöver ditt bästa tips. Vad säger du?

– En viktig sak är att vara extra noggrann om man drar husvagn eller tungt släp efter bilen, genom att kolla upp vilken dragvikt bilen är godkänd för. Det är direkt livsfarligt att köra med för tungt släp eftersom bromssträckan blir längre.

 

Vad ska man tänka på när man packar inför bilsemestern?

– Takboxar i all ära, men folk packar ofta för tungt i takboxen – de proppar in hur mycket som helst. Det kan trycka in taket och leda till att fästena släpper och då åker takboxen av. Det kan sluta riktigt illa.

Cristian Gren Ålder: 38. Bor: Trollhättan Gör: Platschef på Mekonomen i Trollhättan. Cristian Gren har jobbat på Mekonomen i 17 år.
Inlagd: April 21, 2016