Bromstrumma

När det kommer till bilens säkerhet är det av yttersta vikt att bromsarna fungerar som de ska och kan garantera din och dina medtrafikanters säkerhet. Bilens bromssystem är avancerat och består av flera olika komponenter och en av delarna är bromstrumman. I bromstrumman sitter en hjulcylinder som pressar bromsvätska till bromsbackarna som i sin tur trycks mot bromstrummans väggar och bilen saktar ner. En väl fungerande bromstrumma är livsviktig för bilens bromssystem. Vanligtvis är bromstrummor gjorda av en speciell typ av gjutjärn som både är värmeledande och slitstarkt.

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista

Här på Mekonomen.se hittar du alla möjliga produkter som på ett eller annat sätt förenklar vardagen för dig som bilägare. När det gäller olika komponenter som på ett eller annat sätt är kopplade till bilens bromssystem gäller det alltid att ta det säkra före det osäkra och märker man att något gått sönder eller att slitage börjar påverka funktionen är det dags att omgående agera. Behöver du ersätta bilens bromstrumma har du kommit helt rätt och här på Mekonomen.se hittar du ett stort utbud av olika bromstrummor som ser till så att ditt bromssystem fortsätter fungera som det ska.

Köp ny bromstrumma online

Med vår smarta filtreringsfunktion, som gör att du kan sortera fram produkterna som passar till just din bil genom att fylla i ditt registreringsnummer, är det numera väldigt lätt att handla nya bromstrummor och andra reservdelar till dina bromsar online. Du vet nämligen att produkterna som vi har sorterat fram kommer att passa till just din bil. Innan du går vidare är det därför bäst att börja med att fylla i ditt registreringsnummer och därmed göra den stora grovsorteringen. Därefter kan du jämföra olika alternativ och själv välja vilken typ av bromstrumma som du tror passar dig och din bil bäst. Behöver du hjälp, tips eller rådgivning inför ditt val av bromstrumma kan du alltid kontakta vår kundtjänst. Och skulle du vilja ha hjälp med en felsökning eller reparation kan du alltid vända dig direkt till en av våra verkstäder.

Kontrollera bromsarna regelbundet

Det är av yttersta vikt att dina bromsar alltid fungerar fläckfritt och kan garantera en säker inbromsning. Det är därför en god idé att löpande se över alla dessa komponenter och säkerställa att de är i gott skick. Behöver du byta ut någon del hittar du alltid det du letar efter här på Mekonomen.se.

Bromstrumman är en uppfinning med drygt 100 år på nacken och innebar när den kom att man kunde börja framföra bilar i upp till 130 km/h och fortfarande garantera säkerheten vid inbromsning. Idag blir det allt färre bilar som använder sig utav trumbroms och det kan framförallt variera hur exakt bromstrumman används. På flera bilar är det bara till handbromsen det används genom en mindre trumma som är inbyggd i en bromsskiva.