Fasta dragkrokar

När du står i valet av bil kan de vara många som glömmer att kontrollera om den kommer med dragkrok eller inte. Men tro mig, vi alla har stått där en vacker dag och svurit över att vi inte har en. Det kan vara för att montera på en cykelhållare, koppla på ett släp eller såklart åka iväg på en lång och skön semester med en husvagn. Men oavsett vad anledningen är så kommer det att komma dagar då du önskar du hade dragkrok. Och då är det väl tur att vi på Mekonomen har fyllt upp lagret med massvis med olika varianter.

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista

Om du har några som helst planer på att skaffa husvagn eller om du märkt att det blivit för många situationer där man ska låna en annan bil så fort man behöver köra med ett släp för att kanske antingen hämta eller lämna något stort och otympligt, då är det dags att skaffa dragkrok till din bil. Här hos oss på Mekonomen.se hittar du fasta dragkrokar för stabilast montering och vilken också är perfekt för dig som tänker använda dragkroken flitigt. Om du är lite mer mån om bilens utseende och bara är i behov av en dragkrok någon enstaka gång så är en avtagbar dragkrok skräddarsydd för dig. Då kopplar du på dragkroken när det är dags att köra till tippen med släpet och sen när du kopplat av släpet är det bara att plocka av dragkroken också och slänga i bagageluckan. Smidigt va?

Köp ny dragkrok online

Om du knappar in ditt registreringsnummer kan vi snabbt sortera fram de olika dragkrokar som passar till just din bil bara och du kan sedan i lugn och ro välja vilken dragkrok du tror blir bäst för dig. Vi använder en smart filtreringsfunktion som gör att endast produkter som passar till din bil kommer att visas och du kan därefter välja fritt vilken du tror blir bäst. Börja med att skriva in ditt reg-nummer och klicka dig sedan in på den typ av dragkrok du är mest intresserad av (fast- eller avtagbar, läs mer om det nedan) så tar vi fram de alternativ som passar för just din bil. När du väl är inne på produkten hittar du även bilspecifika kabelsatser, 13-poliga och 7-poliga utifrån just ditt behov.

Fast dragkrok eller avtagbar dragkrok?

En fast dragkrok är i regel billigare än en avtagbar och sitter, som du kan lista ut på namnet, alltid fast och synlig på bilen. Den går bara att ta bort ifall du demonterar på samma sätt som du monterade den – och då kan vi lova dig att verktyg behövs. Den är såklart mer stabil eftersom det inte finns några som helst rörliga delar och dessutom så har du ett konstant skydd mot att andra fordon som kör på din kofångare. Om du inte har något problem med att dragkroken syns när du inte använder den och om du framförallt ändå kommer att använda dragkroken ganska mycket är detta det bästa alternativet för dig. Vill du däremot att dragkroken inte syns så ska du såklart välja en avtagbar dragkrok. Då monterar du bara på den, enkelt och smidigt, när den behövs. Den är enkel att montera och lika enkel att ta bort och inga verktyg behövs. Däremot så kan den upplevas som lite mindre stabil än den fast monterade dragkroken vilket kanske säger sig självt.