Starthjälp

Bråttom till jobb? Barnen ska till förskolan? Kanske en fotbollsmatch som börjar snart? Det finns såklart aldrig ett bra läge för att bilen plötsligt ska strejka och vi på Mekonomen vill gärna se till så att du är förberedd på dagen då du kan behöva starthjälp. Och här har vi samlat allt du behöver för att vara redo att ge bilen lite extra hjälp den dagen den bestämmer sig för att inte starta.

Så här kopplar du startkablarna

1. Stäng av den bil som ska ge ström.

2. Koppla den röda kabelns ena klämma till pluspolen på det batteri som ska ge ström, koppla den andra klämman till pluspolen på det batteri som ska få ström.

3. Koppla sedan den andra kabelns klämma till minuspolen på det batteri som ska ge ström, koppla den klämman till någon olackerad karossdel till den bil som ska ta emot ström.

4. Starta bilen som ska ge ström, starta sedan bilen som ska ta emot ström.

5. Ta sedan bort kablarna, börja med att ta bort klämman som sitter i motorrummet på den bil som tagit emot ström.

Finns det någon värre än när din bil inte startar? Du planerar din tid utifrån att det tar si eller så många minuter att köra dit du ska och så plötsligt går bilen inte igång. Paniken är ett faktum. Men det finns faktiskt produkter som man kan ha tillgängliga hemma för att snabbt och lätt övervinna problemet och komma ut på vägarna igen. Och vi på Mekonomen vill såklart att du ska kunna vara just där, ute på de härliga vägarna. Här inom denna kategori finns produkterna som helt enkelt hjälper dig med starten. Alltid. Oavsett!

Startkablar är ett måste i bilen och det skadar ju knappast om du också har en startbooster liggande - antingen i bilen eller i garaget. Du kommer dra en lättnades suck att du gjorde den här investeringen när problemet väl är ett faktum. Så tveka inte för länge.

Med startkablar eller en startbooster har du alltid en back-up-lösning om bilen skulle strejka vid starten. Och du kan snabbt och smidigt få fart på bilen igen. Det kan dock vara en bra idé att kontrollera i efterhand så att batteriet inte håller på att bli för dåligt, för då kan det vara på tiden att få det undersökt lite närmre – eller kanske rentav utbytt. Då kan du såklart också vända dig till oss på Mekonomen.

Klassiska startkablar eller den smarta startboostern?

Både klassiska startkablar eller den mer moderna ”boostern” kan avhjälpa ett problem med en bil som inte startar. Boostern använder du direkt mot din egen bil medan startkablarna på något sätt måste kopplas ihop.

Shoppa startkablar och startboosters online på Mekonomen.se

Alla bilägare ska känna sig trygga i att deras bil kan starta, alltid och oavsett var man befinner sig. Därför har vi fyllt upp vårt lager på Mekonomen.se med prisvärda startkablar och startboosters som ger dig en hjälpande hand när den behövs.

För oss är det viktigt att ni kan köpa prisvärda produkter till hög kvalitet och därför har vi noga valt ut vilka varumärken vi jobbar med.

Vill du har rådgivning eller tips inför ditt köp kan du alltid vända dig till vår Kundtjänst för att lära dig mer, eller såklart besöka oss i någon av våra butiker. Skulle du märka att du har ett kvarvarande och återkommande problem där bilen inte vill starta rekommenderar vi dig att kontakta en av våra verkstäder.