Inför besiktningen

Inför besiktningen

Inför besiktningen tjänar du på att göra några enkla förkontroller på egen hand. Mekonomens expert Magnus Blommé guidar dig genom förberedelserna inför besiktningen och tipsar om hur du gör bilen redo – och hur du underlättar för besiktningspersonalen:

- För att förbereda bilen inför besiktning, rekommenderas det att slå på alla lampor och trycka på varningsblinkersen för att kontrollera alla blinkers. Det är också viktigt att kontrollera bromsljusen och se till att batteriet sitter fast ordentligt, vilket vanligtvis syns tydligt i motorutrymmet på äldre bilar.

Bälten ska vara framme och sitta på plats i sina lås för att fungera korrekt. Varningstriangeln, som oftast finns i bagageutrymmet, bör tas ut och placeras synligt i framsätet så att besiktningsmannen enkelt kan hitta den.

Om bilen har en löstagbar dragkrok, bör man ta fram den och kontrollera att den går att montera och montera isär. Det är också viktigt att kontrollera mönsterdjupet på alla fyra däck, där minst 1,6 millimeter krävs på sommardäck. Om bilen har airbag på passagerarsidan, bör det finnas en varningssticker.

Lycka till på besiktningen!

Uppdaterad: November 24, 2023