Vi ser till att det blir monterat och klart! 

Vi hjälper dig med både produkt och montering av biltillbehör. 

När du vill rusta din bil med ett smart tillbehör, till exempel dragkrok, extraljus eller motorvärmare, då kan Mekonomen hjälpa dig med monteringen.
Vi kallar det monterat och klart. En snabb och smidig tjänst som gör bilen bättre och vardagen enklare. Du väljer tjänst och närmaste verkstad, så återkommer vi med ett prisförslag.

Hur fungerar monterat och klart hos Mekonomen? 

Vår smidiga tjänst fungerar precis som den heter. När du vill skaffa ett visst biltillbehör hjälper vi dig både med produkt och montering. Du bokar enklast tjänsten på vår hemsida.
Du får sedan ett prisförslag från verkstaden som innehåller både produkten du vill köpa inklusive montering av den. 


Du kan välja produkten som ska monteras

Hela idén med Monterat & Klart är att du få allt i ett, en snabb och smidig process. Men du kan självklart köpa produkten själv och sedan boka tjänsten. Då får du en offert på endast monteringen. Vi rekommenderar att du låter oss ta hand om hela processen, vi utgår från din bil och väljer en dragkrok, extraljus eller motorvärmare som passar till den. Om du är osäker, ring 0771-72 00 00 så förklarar vi mer.

Se våra produkter som du kan få monterat och klart.

Montera dragkrok

 

Att eftermontera dragkrok blir allt viktigare för många bilägare.

Under pandemin var det många människor som passade på att fixa med trädgården och renovera hemmet, när man nu ändå tillbringade all tid hemma. Denna typ av vardagsbestyr blir så klart enklare med dragkrok, så att du har möjlighet att koppla på en släpvagn. 


En del fixar hemma, andra längtar bort.

När vi nu får resa mer längtar många ut på vägarna. Kan du känna igen den längtan? Ta en bilsemester från kust till kust, ta med cyklarna på en cykelhållare och hitta små smultronställen längs vägen. Kanske tillhör du dem som drömmer om en husvagnssemester och bila genom Sverige och Europa? En dragkrok är en mycket bra början på den resan.


Vill du dra släp eller dra på ett vardagsäventyr?

Har du tänkt att rensa ut garaget och köra mängder av saker till återvinningen? Då är det inte dumt att hyra en släpvagn – så länge du har en dragkrok på bilen. Eller känner du för att köra ut på ett vardagsäventyr med en mountainbike? Då behövs en cykelhållare, som också placeras på dragkroken. Med andra ord, en dragkrok ger en frihet som både förenklar och förgyller vardagen. Du kan välja att montera en fast eller avtagbar dragkrok, vi har båda typerna Köp en dragkrok hos Mekonomen – monterat och klart!


Fördelarna att ha en dragkrok monterad

 

Vill du ha dragkrok på din elbil?

Då är du inte ensam! Allt fler elbilsägare hör av sig till oss om vi kan hjälpa till med att eftermontera en dragkrok på deras elbil. Det är vi glada för, och vi har flera verkstäder som är godkända för att kunna ta hand om ebilar. Samtidigt, för att kunna montera dragkrok på elbilen finns det vissa förutsättningar som kan vara bra att känna till.


Läs mer om dragkrokar för elbil

 

Montera extraljus eller backljus

 

Kasta ett bättre ljus på din mörkerkörning.

Att köra en bil på natten med ett halvstarkt helljus och ett riktigt svagt halvljus är inte bara läskigt för dig som kör. Det kan vara farligt för din och andras säkerhet. Genom att montera extraljus på bilen får du ett starkt ljus när du behöver det som mest. 


Extraljus betyder extra säkerhet.

Det finns flera undersökningar som visar vilken otrolig skillnad det är att köra i mörker med starkt ljus jämfört med svagt. Det kan du säkert själv relatera till, när du kör bilen i becksvart mörker och måste blända av helljuset på grund av mötande trafik. Dem som kört en bil med extraljus gör det gärna till en vana.

 

Montera motorvärmare

En motorvärmare kan värma hjärtat

Vi som bor i ett nordligt land borde kanske ha vant oss vid kyla efter generationer av snö och minusgrader. Men ingen älskar att frysa. Hur kul är det att komma ut till ett tjockt lager av frost på varenda en av bilens glasrutor när man har bråttom? I det läget hade det varit skönt att ha en motorvärmare. På Mekonomen har vi en mängd motorvärmare och kupévärmare som du kan få monterat & klart.


En motorvärmare har flera fördelar

Att värma upp motorn före färd är inte bara bra för att slippa frysa. Med en motorvärmare kan du få en bil som startar lättare, ger dig bättre bränsleekonomi och ett minskat slitage på motorn.


Vi förbereder bilen för kupévärmare

När du monterar motorvärmare hos Mekonomen installerar vi även ett kupéuttag. Då kan du enkelt installera en valfri kupévärmare med samma typ av uttag.