Montera dragkrok på elbil

 

För många bilägare är dragkrok ett måste på bilen. De flesta nya och större modeller av elbilar kan ha dragkrok samt har godkända dragvikter för bl a släpvagn.

Mekonomen kan eftermontera dragkroken - Om din elbil är godkänd

Vi kan hjälpa dig att få en dragkrok monterad så länge din elbil får dra släp eller husvagn. Dragvikten avgör hur tungt du får dra. Skulle den vara för låg kan vi ändå hjälpa dig att montera en dragkrok för cykelhållare

Boka tid hos oss

Du bokar enklast en tid för montering av dragkrok på vår hemsida. Kolla bara först vad som gäller för din bil! Vi rekommenderar alltid att du läser registreringsbeviset eller kollar med din biltillverkare vad som gäller för just din bilmodell.

Boka tid för dragkroksmontering på din elbil

När du bokar på nätet får du reda på vilken Mekonomen-verkstad som kan hantera din elbil.

Kolla med Transportstyrelsen om din elbil har godkänd dragvikt.

Transportstyrelsen har en släpvagnskalkylator där du kan kontrollera bilens dragvikt, och på så sätt veta om din elbil får ha dragkrok. Utmaningen är att många elbilar inte angett dragvikt, eller tågvikt som det också heter. I takt med att fler biltillverkare registrerar dessa uppgifter kommer det underlätta för fler bilar som vill ha dragkrok.

Använd ditt registreringsnummer när du söker!

Sök på Transportstyrelsens webbplats

Kolla bilens registreringsbevis

På din elbils registreringsbevis finns bilens dragvikt angiven. Om det saknas uppgifter rekommenderar vi att du kollar med biltillverkaren, det är inte alla modeller som uppgett dragvikt.

Ny utveckling gör dragkrok tillåtet.

För att möta marknadens behov byggs många nya elbilar så att de kan förses med dragkrok. Idag blir allt fler elbilar godkända för en dragvikt på 1 000 kilo eller mer.