Ångerrätt och retur

Ångerrätt

Från det att du har tagit emot en vara har du 14 dagars ångerrätt enligt Distans-och hemförsäljningslagen. Ångerrätten gäller endast om varan är i väsentligen oförändrat skick. Ångerrätten gäller endast privatpersoner, ej företag. Om du vill ångra ditt köp är det viktigt att du anger detta på din retursedel som du skickar tillsammans med varan/varorna.

Retur

Det finns två olika sätt att returnera varor till oss: i butik eller via post. Returnera alltid på samma sätt som du mottog varan, det vill säga om du hämtade ut produkten i butik vänligen returnera den via butik.

Retur i butik (gratis)
1. Fyll i retursedeln som du fått med i paketet. Var noga med att ange vilka produkter du vill returnera och antal, samt orsaken till returen. 
2. Packa dina produkter väl och ta med dig retursedeln och följesedeln till valfri Mekonomenbutik i Sverige. Originalförpackningen ska vara i oskadat skick.
3. Lämna in ditt returpaket i butiken och begär ett kvitto på din inlämnade retur.
4. Återbetalning sker inom 30 arbetsdagar.

Retur via Posten (gratis)
1. Fyll i retursedeln som du fått med i paketet. Var noga med att ange vilka produkter du vill returnera och antal, samt orsaken till returen. 
2. Packa dina produkter väl och lägg med retursedeln och följesedeln i paketet. Originalförpackningen ska vara i oskadat skick.
3. Klistra på den förtryckta returetiketten som du får med i ditt paket från oss. OBS! Klistra ej någonting direkt på originalförpackningen.
4. Skicka paketet till vår e-handel i Strängnäs på följande adress:

Mekonomen Grossist AB
E-handel
Fjädervägen 20
645 47 Strängnäs

5. Återbetalning sker inom 30 arbetsdagar.

Återbetalning
Om du ångrar ditt köp och skickar tillbaka en produkt till oss betalar vi tillbaka ditt köpbelopp inom 30 dagar. Produkten ska alltid returneras i oförändrat skick samt i originalförpackning med tillhörande emballage. Konsumenten ansvarar för risken vid returfrakt; denna risk innefattar bland annat att produkten skadas eller kommer bort under frakt. Företag har inte rätt att returnera en produkt om produktförpackningen har öppnats.

Skriv ut retursedel

Om du tappat bort retursedeln som du fått med i ditt paket från oss kan du ladda ner en retursedel som du sedan kan spara och skriva ut. Du hittar även din retursedel och annan viktig information om din order på din orderhistoriksida som du begär tillgång till genom att klicka på länken för orderhistorik i ditt orderbekräftelsemejl. Har du inte kvar den förtryckta returetiketten, kontakta oss så hjälper vi dig.

›› Hämta retursedel