Snabbast sålda bilarna på Blocket

Den största marknaden för begagnade bilar i Sverige är utan tvekan Blocket. Närmare 2,5 miljoner personer är inne på köp- och säljsajten. Och alla bilaffärer som görs på sajten ger naturligtvis underlag för väldigt mycket intressant statistik.

 

Men om du tror att det är Volvo V70 som är den bil som säljs snabbast efter att annonsen publicerats – så tror du fel. I stället är det billiga, snåla och små bilar som går åt som smör i solsken.

 

Nissan Almera säljs snabbast

Bilen som försvinner snabbast är Nissan Almera – senast inom en vecka efter att annonsen publicerats är den såld. Därefter följer Mazda 323 och Opel Corsa. Inga muskelbilar direkt.

– Listan är väldigt enhetlig. Efterfrågan är stor på säkra begagnatköp som inte gör stora hål i plånboken vare sig i inköp, underhåll eller drift. På listan finns små, säkra och bränslesnåla bilar, som till viss del kan spegla en allt mer miljömedveten bilägare, säger Linnéa Aguero, pressansvarig på Blocket, till Allt om Bilar.

 

När det gäller färg är det något överraskande grönt som får bilar att sälja snabbt.

– Varför grönt säljer så snabbt är förstås svårt att veta exakt. Men många har bevakning på just gröna bilar. Grönt är inte en så vanlig färg i bilparken och då blir det ett sätt att sticka ut att ha en grön bil. Dessutom sägs ju grönt vara rogivande, säger Linnéa Aguero.

 

Vi söker efter Volvo

Prestandabilarna återfinns inte bland de snabbsäljande – men de är å andra sidan mest eftersökta på Blocket. Volvo toppar före de tre tyskarna BMW, Volkswagen och Mercedes. Snittpriset för en begagnad bil på Blocket under 2015 var 64 500 kronor, en ökning med 7,5 procent från 2014.

 

– Nybilshandeln ökade under 2015 vilket även påverkar utbudet på begagnatmarknaden med ökad andel nyare modeller. Det i sin tur gör att snittpriset blir högre, säger Linnéa Aguero till Allt om bilar.

 

Snabbast sålda bilmodeller på Blocket 2015

 1. Nissan Almera
 2. Mazda 323
 3. Opel Corsa
 4. Toyota Corolla
 5. Skoda Fabia
 6. Skoda Felicia
 7. Ford Focus
 8. Peugeot 206
 9. Volkswagen Polo
 10. Nissan Micra

 

Mest eftersökta bilarna på Blocket 2015

 1. Volvo
 2. BMW
 3. Volkswagen
 4. Mercedes
 5. Saab
 6. Porsche
 7. Audi
 8. Ford
 9. Corvette
 10. Toyota

 

Källa: alltombilar.se & blocket.se

Uppdaterad: Juni 29, 2022